Svět techniky Ostrava - Dětský svět | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Svět techniky Ostrava - Dětský svět

> Fotogalerie

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

1  (1x)

> Pro děti ve věku:

3-6

> Popis

Počátek dětství patří k nejdůležitějším etapám života člověka vůbec. V tomto období se vytváří základ tělesných, duševních a sociálních schopností, jejichž vývoj pokračuje až do dospělosti. Záleží tedy na tom, jaký prostor poskytneme dětem k realizaci, vzdělávání, kolik dostanou lásky a péče. Dnes snad více než kdy jindy cítíme potřebu učit děti už od útlého věku pokoře, úctě k lidem i přírodě, lidské práci i upevnění rodinných vazeb. Expozice je pro děti od dvou do šesti let s doprovodem rodičů nebo jiného dospělého. který pomáhá dětem plnit úkoly, povzbuzuje je k lepším výkonům a chválí je za dosažené výsledky. Jde o společně strávený čas a tím i o prohlubování vztahů a citlivých rodinných vazeb. Vzhledem k tomu, že větší část malých návštěvníků neumí číst a psát, předávání informací probíhá audiovizuální formou, nebo je intuitivní. Vše je přizpůsobenu věku a schopnostem dítěte. Postupujeme od jednoduchých úkolů ke složitějším. Výtvarné pojetí je přizpůsobeno dětskému vnímání světa. Vše je barevné a zjednodušené, pochopitelné pro dětskou mysl. Kombinujeme kulisy s „reálnými" předměty. Dítě se musí v expozici cítit příjemně a bezpečně. Dětský svět je ucelená krajina, která na děti působí jako na první pohled povědomé prostředí, ve kterém se budou cítit přirozeně. Krajina od Pohádkového lesa přechází přes centrální Louku až do Města, kde už děti narazí na specifické oblasti, jako je Dílna, Autoservis, Lékař, TV studio nebo Kuchyně s Farmou. Na kraji Města stojí dále velké Staveniště a Bludiště. Krajinný charakter expozice podtrhuje Vodní svět, který rovněž volně navazuje na centrální Louku. Ta je bodem, kam návštěvník vejde po vstupu do Dětského světa. Je to místo, které zároveň nabízí možnosti odpočinku a rozhodování o dalším průběhu návštěvy. Z louky vedou cesty do ostatních částí expozice. Slouží také jako originální hlediště pro divadelní představení. RECENZE OD MAMINKY LUCKY Hravé, barevné a do detailů promyšlené místo pro malé děti - to je DĚTSKÝ SVĚT. V Dětském světě bude nadšen každý malý objevitel, neboť prostor připomíná opravdový svět, v kterém nechybí louka, město či vodní ráj.. a jelikož je to místo určené dětem, najdeme zde i pohádkový les. Malé děti si nejraději hrají na "dospěláky" a v Dětském světě si mohou vyzkoušet, jaké to je být lékařem, kuchařem či prodavačem. Chlapci budou nadšeni z autoservisu, kde spraví auto, a určitě hodně času stráví na staveništi s fuknčním bagrem. Holčičkám se bude líbit v kostymérně, u divadla nebo třeba mohou podojit kravičku.:-) Nakoupit v obchodě nebo si nahrát vlastní písničku v hudebním studiu je v Dětském světě také možné! Děti se zde budou cítit tak dobře a přirozeně, že nebudou vědět, co prozkoumat dřív! Dětský svět je určen zejména pro děti od 2 do 6 let a je součástí Velkého světa techniky, kde se zabaví naopak větší děti a dospělí.

> Otevírací doba

Po - Pá: 10:00 - 11:50, 12:00 – 13:50, 14:00 – 15:50, 16:00 – 17:50
So: 10:00 - 11:50, 12:00 – 13:50, 14:00 – 15:50, 16:00 – 17:50, 18:00 – 19:50
Ne: 10:00 - 11:50, 12:00 – 13:50, 14:00 – 15:50, 16:00 – 17:50

> Kontakt

Kraj: Moravskoslezský kraj
Město: Ostrava
Ulice: Vítkovice 3004
Telefon: +420 595 955 740
E-mail: [email protected]

> Komentáře