Výstava železničních modelů a kolejišť | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Výstava železničních modelů a kolejišť

> Termín

7.3.2020-8.3.2020

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Velká výstava železničních modelů a provozních kolejišť čeká všechny příznivce modelových vláčků a mašinek na výstavě Spolku železničních modelářů Pečky. Modeláři vám představí přes 50 provozních kolejišť všech modelových měřítek od nejmenšího po zahradní velikost. Na ploše 1500 m2 pro vás modeláři z Peček připravili několik desítek provozních modelů kolejišť a mnoho vitrín s dalšími modely a železniční tématikou. Můžete obdivovat miniaturní vlaky v měřítku „T“, které se pohybují po kolejích, které jsou od sebe vzdálené pouhé 3 mm a lokomotiva je dlouhá asi 5 cm. Uvidíte ostatní měřítka Z, N, TT, H0 i modely zahradních železnic. Jsoutu i funkční modely tzv. „zubaček“. Po kolejištích se modelovou krajinou plnou kopců, tunelů, mostů, domků a strání porostlých trávou, vinohrady či hustými lesy prohání často ozvučené vlaky osobní i nákladní, tažené moderními elektrickými či motorovými lokomotivami a nebo nostalgickými modely parních lokomotiv. Nechybí ani moderní jednotky jako Pendolino nebo RailJet. Mnoho modelů je vyráběných ručně. Aby dojem z kolejišť byl co nejvíce věrný s okolním životem, jsou na kolejištích desítky figurek lidí a zvířat a dalších detailů. Na co se můžete těšit 5ti dílné kolejiště H0 (1:87) s dvoumetrovým kamenným mostem, zvuky lokomotiv v analogovém provozu, provoz vlaků řízen autobloky, Pendolino v barvách Českých drah a Railjet kolejiště TT (1:120) s krásnou lokálkou přes mosty a úzkorozchodnou tratí, kombinace provozu digital - autobloky muzeum modelové železnice z let 1950 - 1990 velikost 0 (Merkur 1:43) s vozem, který má zabudovanou kameru a obraz přenáší na TV, ozvučená lokomotiva Brejlovec a parní lokomotivou 354.0, kolejiště kolem klubovny nad hlavami návštěvníků kompletně digitálně řízené kolejiště H0 (1:87) s kouřem a zvuky parních lokomotiv a různými efekty na kolejišti H0 (1:87) Faller Car System s přestavbou na česká vozidla. Jezdící silniční vozidla po silnicích digitální kolejiště H0 s námětem české železnice ze 70.let kolejiště velikosti N (1:160) kolejiště velikosti N (1:160) s námětem Japonsko kolejiště velikosti H0 (1:87) s námětem - Protektorát Čechy a Morava kolejiště Švýcarských úzkorozchodných železnic RhB, MGB, FO (Bemo) 1:87 rozchodu kolejí Hm ukázka hotového výlisku kolejiště od firmy NOCH ve velikosti H0 s námětem 30.let digitálního kolejiště z výlisku od firmy NOCH ve velikosti TT digitální kolejiště velikosti TT s námětem české krajiny analogové kolejiště velikosti TT s elektrifikovanou tratí vitríny s modely firem Roco, Piko, MZ elektronika Miloš Zajíc, ateliér Wepe, ES Pečky a různých malovýrobců a ručně dělané modely všech velikostí prodejna doplňků k modelové železnici a prodej modelů z leptaného plechu a jiné drobnosti ke stavbě modelového kolejiště

> Otevírací doba

9:00-17:00 (so)
9.00-15:00 (ne)

> Kontakt

Kraj: Středočeský kraj
Město: Pečky
Ulice: Sdružení železničních modelářů, Žerotínova 281

> Komentáře