Pramencova stezka 2019 | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Pramencova stezka 2019

> Termín

10.5.2019 - 31.10.2019

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

3-6, 6-9

> Popis

A je to tady! Pramencové se pomalu probouzejí ze zimního spánku a těší se na znovuotevření pramenů! Vydejte se za nimi i v letošní lázeňské sezoně na návštěvu! Dozvíte se, co jste možná nevěděli, nebo jste to věděli, ale od minule zapomněli :) Letos se navíc osmělí i další Pramencové a vylezou na světlo světa. Znáte třeba Pramence Myšáka? Ne? Kamarádí se s Bablínem z rašeliniště. Že znáte jen toho městského Balbína od kruháče? No, kamarádi, máte co dohánět! A není to zdaleka všechno! Letos se totiž při Pramencově stezce bude hledat poklad!!! Protože už spoustu z vás Pramencovu stezku zná a absolvovalo jí v předchozích letech, rozhodli jsme se jí do 201. sezóny vytunit a tak trochu zašifrovat. Co to znamená? A jak na to? 1. Vyzvedněte si tištěnou brožurku na některém z výdejních míst nebo si ji vytiskněte (ke stažení na www.domecekml.cz/ps). 2. Najděte dle mapy prameny, u kterých jsou umístěny infotabule. 3. Vyluštěte šifry jednotlivých Pramenců na infotabulích a získejte indicie. 4. Z indicií získejte 1 klíčové slovo, které vám „odemkne“ poklad. Není potřeba obejít všechny Pramence. Klíčové slovo je možné zjistit již po pár indiciích. 5. Klíčové slovo zadejte bez diakritiky do kolonky na www.domecekml.cz/ps. 6. Objeví se informace, zda jste luštili správně. a)pokud ano, ukáže se vám mapa s umístěním pokladu a další informace, b) pokud ne, budete upozorněni na možnost dalších pokusů. 7. Jakmile budete vědět, kam za pokladem, vydejte se ho najít. 8. Najděte poklad a zapište se do notýsku, který je jeho součástí. 9. Část pokladu si můžete odnést domů. 10. Neprozrazujte ostatním místo, kde jste poklad našli. 11. S radostí uvítáme vaše příběhy z putování po Pramencově stezce, náměty, podněty a připomínky pro další zlepšení. Pramencova stezka bude přistupná všem místním i přijíždějícím zájemcům o přírodní bohatství Mariánských Lázní od 10.5.2019 opět až do konce října 2019!!!! Naučná stezka pro děti i rodiče o 11 mariánskolázeňských pramenech. Kdo letos míří do Mariánských Lázní, ten by si rozhodně neměl nechat ujít procházku po Pramencově stezce - naučné stezce pro děti i rodiče, která zábavnou, hravou a jednoduchou formou seznamuje s 11 nejznámějšími mariánskolázeňskými prameny. Stezka je vhodná pro děti od 3 do 10 let, ale využít ji lze i k procházkám s menšími dětmi v kočárku. Každý z Pramenců má pro účastníky básničku, která ve stručnosti shrnuje historii, současnost i působení jeho pramene, k tomu tip na zajímavosti v okolí, jednoduchý úkol a návod, kudy za dalším Pramencem. Pro akční a pozorné účastníky je navíc připravena odměna vázaná na vyplnění spojovačky v mapě. Tištěné mapy ve čtyřech jazykových verzích jsou k dispozici např. v Infocentru města Mariánské Lázně. Délka výletu : 2 - 9 km Náročnost : 1 / 5 Časová náročnost : 1 - 5 hod. Typ trasy : okruh

> Otevírací doba

volně přístupno

> Kontakt

Kraj: Karlovarský kraj
Město: Mariánské Lázně
Ulice: Pramencova stezka - kolem jednotlivých pramenů

> Komentáře