Park Zahradní město | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Park Zahradní město

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Zahradní město - park Malinová/Chrpová Toto sídliště vzniklo původně jako projekt města v zeleni. Proto zde bylo vybudováno více dětských hřišť a později byl revitalizován park. In line stezky, skate parky, BMX areály, dopravní hřiště Voda-hydrant nebo umyvadlo WC na hřišti nebo v bezprostřední blízkosti Bazény, vodní atrakce, vodní soustavy Popis Na ulici Malinová leží poměrně velké hřiště (37.A), které zaujme barevností a pestrostí. Obsahuje asi 15 atrakcí. Děti si mohou pohrát na velkém pískovišti, k dispozici mají několik domků (např. ve formě lodi), menší lanovou pyramidu, kolotoč, tabule na kreslení atd. Originální jsou houpadla, pojatá jako vosa, loď nebo delfín. Většina atrakcí je ze dřeva, povrch hřiště tvoří hluboký písek, část plochy stíní stromy. Vedle hřiště se na umělých dlaždicích nachází malá lezecká stěna. O pár set metrů dál, před poštou (ulice Malinová a Chrpová), byl revitalizován park (37.B). Dominantu představují dvě mohutné ocelové pergoly a vodní soustava s vodotrysky. V parku byly vybudovány také atrakce pro děti - čtyři propojené neoplocené lanové pyramidy pro starší a zajímavé hřišťátko pro malé. Jedná se o písečný kopec se skluzavkami a s pěknými dřevěnými houpadly zpodobňujícími koně a vůz. Stranou obou hřišť, mezi ulicemi Sasanková a Kapraďová (u centra sídliště), se rozkládá menší dětský komplex (37.C). Tvoří ho multifunkční lezecký prvek pro starší, oplocené hřiště na basketbal a malou kopanou s umělým povrchem a hřišťátko (cca pět drobných prvků) pro nejmenší. Doporučujeme Částí parku prochází asfaltové cesty se zvlněným povrchem, takže se hodí pro in-line brusle a skateboardy. Sociální zařízení Voda ano - hřiště v parku Malinová/Chrpová (pod oběma pergolami), chemické WC v sousedství hřišť 37.A a 37.B. Občerstvení V centrální části sídliště (viz doprava)se nachází Albert a pizzerie. Několik dalších podniků-restaurace, kavárna leží v blízkosti parku Malinová/Chrpová. Doprava Autobusy č. 138, 195, stanice Centrum Zahradní město nebo autobus č. 195, zastávka Hlohová. Parkování je možné nedaleko zastávek autobusů nebo u parku.

> Otevírací doba

Volně přístupné

> Kontakt

Kraj: Praha
Město: Praha 10
Ulice: Malinová/Chrpová

> Komentáře