Park Přátelství | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Park Přátelství

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Popis Hřiště (35.A) je tvořeno dvěma částmi. První, určená malým dětem, není příliš rozlehlá. Je vybavena skluzavkami, pružinovými houpadly, šplhacími sítěmi a dalšími drobnými atrakcemi. Povrch tvoří písek. Druhá, neoplocená, se hodí i pro děti větší. Jedná se o rozsáhlou soustavu lanových překážek, o jakousi opičí dráhu. Děti mohou vyzkoušet také lanovku. Povrch hřiště je z pryžových desek, pod lanovkou leží písek. V parku Přátelství byla vybudována soustava rybníčků spojených říčkou. Nechybí ostrůvky, vodotrysk, nášlapné kameny, malé vodopády atd. Vodní soustava, umně zasazená mezi stromy, je snad ještě zajímavější než hřiště a děti zde mohou strávit hodně času objevováním tajemných zákoutí. Nedaleko hlavní křižovatky na Pískovcové ulici můžete navštívit hřiště (35.B), které se pyšní značkou „Ověřený provoz“. Ta garantuje jeho bezpečnost. Hřiště je ale malé - na pískovém podkladě najdete pouze pět převážně plastových drobných prvků: houpačka, houpadlo, multifunkční sestava aj. Chybí stín. V bezprostřední blízkosti hřiště, tentokrát ve stínu stromů leží menší fitness park, který tvoří několik typů hrazdy. Kromě toho si lze zahrát na menším hřišti s umělým povrchem a koši na basketbal, které jsou nelogicky na stejné delší straně sportovní plochy. U hřiště stojí stůl na ping-pong, ale bez síťky. Doporučujeme U stanice MHD Prosek začíná vycházkový okruh Vysočany - Prosek – Střížkov. Je dlouhý 9 km a zajímavá místa jsou vyznačena na mapě a informačních tabulích. Máte-li více času, navštivte blízký areál bobové dráhy Prosek. Více informací na: www.bobovadraha.cz Sociální zařízení Voda ano (35.A), WC ne. Občerstvení V bezprostřední blízkosti hřiště se nachází pizzerie s krytou terasou postavenou přímo nad jedním z rybníčků. O kus dál najdeme další pizzerii se zahrádkou a koutkem pro děti. Doprava Metro C, autobusy č. 136, 140, 151, 158, 177, 183, 185, 195, 295, 302, 375, vše stanice Prosek. Parkování před panelovými domy nebo placené parkoviště v části parku u stanice metra Střížkov.

> Otevírací doba

Volně přístupné

> Kontakt

Kraj: Praha
Město: Praha 9 - Prosek
Ulice: Park Přátelství, Prosek

> Komentáře