Amselsee - Kosí jezero | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Amselsee - Kosí jezero

Foto: .

> Fotogalerie

> Otevřeno

květen, červen, červenec, srpen, září, říjen

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Amselsee, neboli Kosí jezero, patří k vyhledávaným turistickým cílům návštěvníků lázeňského městečka Kurort Rathen. Nachází se v jeho městské části Niederrathen a z centra k němu dojdete asi za patnáct minut pohodlné chůze. Hladina jezera nabízí krásné romantické plavby na lodičkách. Jezero Amselsee vzniklo vybudováním přehrady na Zeleném potoce. Nejprve sloužilo k výrobě ledu a později i k chovu ryb. V šedesátých letech 20. století se stalo vyhledávaným turistickým místem, kam mířili místní obyvatelé a turisté za odpočinkem. Příjemné místo obklopené krásnou přírodou nabízelo poklidnou atmosféru a plavby po jezeře na veslici či oblíbeném šlapadle. Tuto zábavu si tu můžete dnes dopřát i vy. Jediným limitujícím faktorem je počasí. Je-li hezky, vyplouvají lodičky od dubna do října každý den. V létě bývají v provozu občas i bez ohledu na konec provozní doby až do večerních hodin a taková večerní plavba, ta zážitek ještě umocňuje. Vaše plavidlo bude míjet malebné přírodní scenerie a nabídne se vám pěkný pohled na okolní skalní útvary. Jsou pojmenované podle toho, co svým tvarem připomínají a možná i vy tak spatříte například Strážce dolu, Velkou husu, Beránka či třeba Čapí hnízdo. Plavbu si můžete užívat na veslici, šlapadle či kanoi. Jezero je dlouhé asi 500 metrů a obeplujete jej přibližně za 20 minut. Nedaleko Kosího jezera se nachází navíc také Kosí vodopád (Amselfall) a Kosí jeskyně (Amsellöch). K jezeru se můžete vypravit také v zimě, kdy se zamrzlé jezero mění v jedno velké kluziště a stává se rájem milovníků bruslení. Při cestě autem jej zaparkujte v části Oberrathen na ul. Elbweg a dejte se přívozem (1,80 €) na druhou stranu řeky do Niederrathenu. V Oberratnehu je také vlakové nádraží. Amselsee - Kosí jezero, se nachází nedaleko unikátního Skalního divadla Felsenbühne Rathen a přivede vás k němu cesta, která prochází za jeho pokladnou. V rybím bufetu u jezera můžete ochutnat rybí speciality, kávu a sladkosti zase na nábřeží v kavárně Hübner. V blízkosti Turistického informačního centra je celá řada restaurací s vyhlášenou bohatou kuchyní. Od jezera zamiřte vzhůru na Bastei a kochejte se překrásnými výhledy.

> Otevírací doba

10:00-16:00

> Kontakt

Kraj: Německo
Město: Kurort Rathen
Ulice: Niederrathen

> Komentáře