Piatnik: výstava vydavatelství karet a deskových her | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Piatnik: výstava vydavatelství karet a deskových her

> Termín

19.6.2019 - 8.9.2019

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

3-6, 6-9, 9-14

> Popis

ýstava renomovaného světového vydavatelství karet a deskových her, které zanedlouho oslaví 200 let existence. Vídeňská továrna na výrobu hracích karet byla založena v roce 1824 jako malá dílna, v níž se ručně malovaly karty. Pro rodinu Piatnik vše začalo v roce 1839, kdy do této dílny nastoupil tovaryš Ferdinand Piatnik, který firmu o pár let později převzal a oženil se s vdovou po původním majiteli. Syn Rudolf na konci 19. století firmu rozšířil a přestěhoval do moderně vybavených budov v Hütteldorfer Strasse, kde sídli dodnes. V té době začala expanze firmy Piatnik. Byla zakoupena továrna na výrobu karet v Budapešti a v roce 1898 také firma „Ritter & Cie“ v Praze. Pro zajištěni materiálu na výrobu karet byla zakoupena papírna ve Slovinsku, později byla založena továrna v Krakově. Druhá světová válka a poválečný politický vývoj nebyly přínosem. Postupným znárodňováním ztratila firma Piatnik svoje pobočky v Praze, Maďarsku i Polsku. Firma se soustředila na rozvoj své vídeňské továrny a vybudování obchodních vztahů v Evropě (mimo socialisticky blok), USA a severoafrických zemích. V roce 1951 zavedla vícebarevný ofsetový tisk a v 60. letech zařadila do výrobního programu společenské hry a puzzle. V roce 1989 zakládá dceřinou společnost Piatnik of America. Zásadní změny v zemích střední Evropy umožnily v roce 1993 opětovné založení dceřiných společnosti v Praze, Maďarsku a Německu. Do dnešních dnů jsou ve vedení společnosti výhradně potomci Ferdinanda Piatnika („prvního“) a v současnosti patří firmě Piatnik vedoucí postavení na rakouském trhu s hracími kartami a společenskými hrami. I v České republice se potomek zakladatele firmy společně se svými českými spolupracovníky úspěšně snaží o udrženi tradice a další rozvoj společnosti. Firma PIATNIK se také často angažuje při různých akcích pořádaných pro děti a mládež, podporuje centra pro účelné trávení volného času, stejně jako dětské domovy či nemocnice. Výstava se uskutečňuje za laskavé podpory Ministerstva kultury České republiky. Vstup zdarma!

> Otevírací doba

dle otvírací doby knihovny

> Kontakt

Kraj: Karlovarský kraj
Město: Loket nad Ohří
Ulice: atrium Městské knihovny Loket, T.G.Masaryka 1

> Komentáře