Bioferrata v Bečově nad Teplou - unikátní skalní stezka | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Bioferrata v Bečově nad Teplou - unikátní skalní stezka

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

6-9, 9-14

> Popis

První česká skalní stezka zaměřená na skalní vegetaci - bioferrata, vznikla v Botanické zahradě v Bečově nad Teplou. Stezka má tři různé obtížnosti, a tak ji zvládne opravdu každý, kdo se chce zblízka a na vlastní oči podívat na skalní rostlinnou říši – ta je popsána na cedulích umístěných přímo na skalní stěně. Ferrata má tři části, výstupní a sestupní, které jsou propojeny přechodem po lesní pěšině. Součástí stezky je i znovuobnovená vyhlídka, ze které si můžete prohlédnout překrásné bečovské skalní údolí. Nejtěžší varianta stezky pro horolezce s vybavením, které si ale v areálu botanické zahrady můžete vypůjčit, je opatřena jistícími lany a skobami. Nejjednodušší varianta vede pozvolnou lesní pěšinou a zvládnou ji i rodiny s dětmi. Celý okruh projdete asi za 30 minut. Ferrata má tři části, výstupní a sestupní, propojeny jsou přechodem po lesní pěšině. Výstup začíná několika metry stoupání po hlíně. Pak pokračuje několikametrový traverz až k vertikální puklině ve skále. To je dle mého nejtěžší úsek celé ferraty. Výstup puklinou je navíc okořeněn hnízdem divokých včel. Inu, bioferrata :-) Nad puklinou se přechází dalším traverzem směrem zpět k začátku trasy. Dále je pak už jen několik lehčích úseků mezi skalami, až se člověk dostane na vrch celé skály. Zde je vybudována vyhlídka do údolí řeky a směrem k železnici. Od vyhlídky je přechod několik desítek metrů po pohodové lesní cestě k sestupní části. Sestup je lehčí než výstup. Začíná pozvolným klesáním po lesní půdě mezi kameny, až se člověk dostane ke kolmé skále, kde je cesta vytvořena kramlemi. Po nich se dá sejít až dolů. Nemáte-li ferratové vybavení, je zde možnost si jej zapůjčit.

> Otevírací doba

dle otvírací doby

> Kontakt

Kraj: Karlovarský kraj
Město: Bečov nad Teplou
Ulice: Bečovská botanická zahrada, Tovární ulice

> Komentáře