Dům přírody Litovelského Pomoraví | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Dům přírody Litovelského Pomoraví

> Fotogalerie

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

4  (1x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Galerie v přírodě Domu přírody Litovelského Pomoraví přibližuje unikátní krajinu lužních lesů kolem řeky Moravy. Umělecká díla na vycházkovém okruhu slouží jako tradiční místa rozhledu, ale zároveň umocňují prožitek z putovaní krajinou. Umělecké instalace jsou v otevřené krajině a záměrně se snaží odvést lidi z „virtuálních světů počítačových sítí“ k přirozenému pobytu v přírodě. Současně jde o ojedinělý záměr vytvoření komponované krajiny, s odkazem na anglické romantické parky. Galerie v přírodě je volně přístupná a připravena na všechny poutníky krajinou. Na rozlehlém pozemku můžete objevit malebná zákoutí, netradiční herní prvky a odpočinková posezení. Ideální na procházku s kočárkem nebo vyjížďku na kole. V areálu jsou realizovány stavby českých výtvarníků – Františka Skály (Rajská zahrada rostlin a živočichů), Miloše Šejna (Sluneční hora snů), Miloslava Fekara (Lesní chrám) a Marcela Hubáčka (Ohniště zlaté spirály). RECENZE OD MAMINKY LUCKY Sluníčko svítí, a proto se na další výlet vydáme do Sluňákova! Sluňákov je název společnosti, jejímž posláním je umožnit úzké sepětí člověka s přírodou. Sluňákov nalezneme na okraji Chráněné krajinné oblasti Litovelské Pomoraví v Horce nad Moravou. Centrem je Dům přírody Litovelského Pomoraví, který je obklopen unikátní přírodní uměleckou galerií, která nás naprosto okouzlila. Galerie v přírodě je volně přístupná a na rozlehlém pozemku můžete objevit malebná zákoutí, netradiční herní prvky a odpočinková posezení. Celá oblast se dá prozkoumat také s kočárkem nebo na kole. Galerie je jedinečná tím, že máte stále co pozorovat, vnímat, zkoumat nebo obdivovat. Už samotné názvy hlavních objektů nutí k zamyšlení.. Rajská zahrada je určena k rozjímání - klíč do zahrady si vyzvednete v Domě přírody a po odemčení vás čeká místo připomínající středomořský klášter s atmosférou zastaveného času. Sluneční hora snů je umělá hora, kterou také můžete odemknout a náhlednout do přítmí jejího nitra.:-) Uvnitř vám bude připadat, že jste se ocitli v nějaké tajuplné jeskyni.:-) Lesní chrám z dubových sloupů je místem, které vypráví o putování Slunce. Vyhlídka je příjemným zpestřením a určitě z ní budou nadšené nejen děti.:-) Ohniště zlaté spirály, která je symbolem života, vás zláká k procházce po kamenné zídce.:-) Mezi těmito uměleckými objekty se určitě zabavíte také v Kouzelném lese poznání, zvuků nebo pocitů. Dětem určitě udělá radost rychlá :-) skluzavka a v místě keramických pecí vám třeba “uvaří“ travičkovou polévku.:-) Pokud máte větší děti, tak určitě vyzkoušíte jednu z pátracích her a stanou se z vás třeba hledači pokladů.:-) V Domě přírody si můžete zakoupit svačinku a nějaký suvenýr na památku :-), o víkendu zde vaří polévky. Sluňákov nabízí také pestré programy pro školy nebo rodiny, můžete se tady také ubytovat nebo si prostory pronajmout třeba k pořádání svatby.:-)

> Otevírací doba

duben–září: denně od 10 do 17 hodin.
(víkendy červen–srpen do 18 hodin)
říjen–březen: 10–15 hodin, nebo po domluvě.

> Kontakt

Kraj: Olomoucký kraj
Město: Horka nad Moravou
Ulice: Skrbeňská 669/70
Telefon: 585 378 345
E-mail: [email protected]

> Komentáře