Rozhledna Bílov | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Rozhledna Bílov

> Otevřeno

duben, květen, červen, červenec, srpen, září, říjen

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

3-6, 6-9, 9-14

> Popis

Před více než půl stoletím byla zbořena dřevěná rozhledna, která stála v obci Bílov. Po více než 50 letech usilování Bílovských občanů se tato dominanta vrátila do Obce Bílov vybudováním rozhledny na vysílači firmy T-Mobile a. s. , která je investorem celé výstavby. Za pomocí firmy T-Mobile a. s. se obec Bílov řadí mezi málo míst Severní Moravy, které se mohou kochat výhledem do širokého okolí. Předmětem zpracování tohoto projektu byla základnová stanice veřejné radiotelefonní sítě. Základnová stanice je tvořena železobetonovou věží pro nesení přenosových zařízení operátora sítě mobilních telefonů o výšce 62,50 m nad terénem, na které je ve výšce 26,25 m umístěna vyhlídková plošina rozhledny . Věž je založena na železobetonové patce. Na vyhlídkovou plošinu je výstup venkovním ocelovým schodištěm se 137 schody. Z rozhledny lze dohlédnout na okolní města Studénku, Ostravu, Bílovec, Fulnek, Nový Jičín, Štramberk, Kopřivnice a Hukvaldy. Rozhled také lemují pohledy na okolní hory, jako třeba pohoří Beskyd (Lysá Hora, Radhošť, Pustevny), Podbeskydí ( Smrk), rozhledna na Bílé hoře, Javorníky (Velký Javorník, Kelčský Javorník), Nízký Jeseník, nebo taky Svinec či Starý Jičín. Při návštěvě této pozoruhodné dominanty Vám nabízíme možnost zakoupení mnoha upomínkových předmětů a drobného občerstvení. Srdečně zveme rodiny s dětmi, turisty, cyklisty, ale také školní třídy a další skupiny návštěvníků. V sezoně 2008 je novinkou prodej turistických známek Rozhledna Bílov č. 1543. Nově bylo na vyhlídkovou plošinu umístěno 5 informačních tabulí s fotografiemi a popisem vyhlídky.

> Otevírací doba

PONDĚLÍ - zavřeno
ÚTERÝ - NEDĚLE: duben od 11:00 do 18:00 hod.,
květen, červen od 11:00 do 19:00 hod.,
červenec a srpen od 10:00 do 20:00 hod.
září od 11:00 do 19:00 hod.

říjen od 11:00 do 18:00 hod.

> Kontakt

Kraj: Moravskoslezský kraj
Město: Bílov
Telefon: 732 452 528 / 774 584 874

> Komentáře