Den pozemního vojska - Bahna 2019 | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Den pozemního vojska - Bahna 2019

> Termín

22.6.2019

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

3-6, 6-9, 9-14

> Popis

30. ročník největší společné ukázky současné i historické vojenské techniky v Evropě v Zadních Bahnech u Strašic. Kluby vojenské historie inscenují ukázky z dramatických a vojensky zajímavých okamžiků z první světové války, z válečné operace na východní či západní frontě nebo na území protektorátu. Jako tradičně i v letošním ročníku bude účinkovat pásová a kolová technika z Muzea na demarkační linii v Rokycanech. Hlavní téma bude tradičně obrana České republiky. Ukázky boje budou zaměřeny na to, jak jsou naše těžké jednotky připravovány a cvičeny k obraně země. Akci pořádá Nadace pozemního vojska AČR ve spolupráci s velitelstvím pozemních sil AČR, Vojenskými lesy a statky ČR, Československou obcí legionářskou a Klubem vojenského muzea na demarkační linii v Rokycanech. Samozřejmě za přispění i dalších organizací - Policie ČR, Hasičského záchranného sboru ČR, Vojenské policie a hlavně mnoha klubů vojenské historie. Cílem akce je předvést současnou vojenskou techniku a demonstrovat profesní připravenost příslušníků Armády České republiky i hostů ze zahraničí. Nedílnou součástí jsou i rekonstrukce historických událostí předvedené členy klubů vojenské historie. Mezi divácky nejzajímavější patří dynamické ukázky současné i historické techniky v terénu - ať už ze sbírek Muzea na demarkační linii v Rokycanech, nebo od dalších sběratelů... Akci každoročně navštěvují desetitisíce návštěvníků. Těšit se můžete na výstavu fotografií z vojenských misí Ten druhý život. Vstup na akci je tradičně zdarma. Program dne pozemního vojska BAHNA 2019: 9:00 Exhibiční vystoupení PV 9:15 Promenádní koncert vojenské hudby, návoz slavnostní techniky na plochu 9:45 Exhibiční vystoupení PV 10:00 Slavnostní zahájení, zdravice, salva z houfnic 10:40 Defilé historické techniky 11:15 Defilé AČR 11:45 Defilé techniky zahraničních armád 11:55 I. Historická ukázka - Vypuknutí II. SV - Polsko 1939 12:20 Ukázka HZS ČR 12:45 II. Historická ukázka - Dukla 1944 13:30 Ukázka AČR 14:30 Ukázka PČR 14:50 Defilé firem 15:10 Jízdní vlastnosti PÁSY 15:40 Ukázka 13. dp Změna programu vyhrazena

> Otevírací doba

9:00 - 16.00

> Kontakt

Kraj: Plzeňský kraj
Město: Strašice

> Komentáře