JIHLAVSKÝ HAVÍŘSKÝ PRŮVOD ANEB ARCHEOLOGICKÉ MUZEJNÍ HAVÍŘENÍ | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

JIHLAVSKÝ HAVÍŘSKÝ PRŮVOD ANEB ARCHEOLOGICKÉ MUZEJNÍ HAVÍŘENÍ

> Termín

7.6.2019 - 13.10.2019

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

9-14

> Popis

Obsáhlá výstava bude věnována především 20. výročí znovuobnovení Jihlavského havířského průvodu v roce 1999, 220. výročí tísíciletých oslav k domnělému založení Jihlavy v roce 799 (1799) a také k 120. výročí pořádání havířského průvodu v moderních dějinách města (1899). Stěžejní důraz je kladen na prezentaci dětských hornických krojů, které na výstavu zapůjčil Jihlavský havířský průvod, z. s., a nových archeologických nálezů získaných v rámci archeologických výzkumů na Vysočině. První část výstavy je věnována 22 hornickým krojům, které představují 22 základních postav havířského průvodu, jejichž některé součásti jsou více jak 100 let staré. Dále bude prezentován původní praporec z 19. století a historie jihlavských havířských průvodů od jejich zavedení v roce 1799 až do současnosti. Druhá část výstavy je věnována archeologickým objektům připomínajícím zašlou slávu jihlavského hornictví a dalším aktuálním archeologickým nálezům odkrytým na území Kraje Vysočina. Muzejní výstava je plánována na období konání „Jihlavského havířského průvodu 2019" (21.–23. 6. 2019), jakožto i na dobu konání tradičního "Setkání hornických měst", které pořádá Statutární město Jihlava ve stejném termínu.

> Otevírací doba

7.6.2019 vernisáž v 16:00
Otevřeno denně mimo pondělí, 9:00-12:00 a 12:30-17:00.

> Kontakt

Kraj: Vysočina
Město: Jihlava
Ulice: Masarykovo nám. č. 57/58

> Komentáře