Největší záhady a tajemství světa | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Největší záhady a tajemství světa

> Termín

31.5.2019 - 28.7.2019

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

3-6, 6-9, 9-14

> Popis

V muzeu pod vodárnou se uskuteční repríza výstavy Největší záhady a tajemství světa. Autoři výstavní koncepce Ing. Mgr. Ondřej Rea a Mgr. Petr Lukas představí unikátní a běžně nepřístupnou sbírku spojenou s nejtajemnějšími předměty všech světadílů. Veškeré exponáty mají jedno společné – okolnosti jejich vzniku nebo jejich účel obklopují doposud neobjasněné záhady a tajemství. I přes skutečnost, že se jedná o kolekci kopií, mistrovských a výstavních replik, faksimilí a reprodukcí, bylo velmi náročné je na výstavu obstarat. Pro zajištění všech exponátů se autoři propojili s TOP odborníky nejen z několika zemí Evropy, ale i z USA, Indie, Austrálie, Hondurasu a Číny. Pravděpodobně nejhodnotnějším exponátem výstavy je 1:1 replika slavné Mitchell-Hedgesovi křišťálové lebky. Exponát je, stejně jako originál, precizně vybroušen z jednoho krystalu přírodního křišťálu. Zajímavostí je, že původní téměř 9kg krystal pochází z oblasti velmi blízké místu nálezu samotné M-H lebky a svou velikostí a čistotou patří mezi naprosto unikátní krystaly nejmenovaného naleziště za uplynulých několik desítek let. Ojedinělost předmětu umocňuje i fakt, že originální exponát není nikde na světě vystaven pro veřejnost. Křišťálová lebka - záhada Mayů stará 3500 let anebo jen necelé století? Je lebka magická a má zvláštní schopnosti, například dlouhověkost? Má původ ve střední Americe nebo na Marsu? Částečně vám odpoví textové panely, ale výslednou domněnku si budete muset udělat sami… Městské muzeum a galerie Břeclav jedná o zapůjčení makety největší rukopisné knihy světa – Codexu gigas nebo-li Ďáblovy bible. Kolekci náboženských artefaktů doplní další pozoruhodné repliky – Svatý grál, Longinovo kopí nebo Turínské plátno. Starověký původ mají další vystavené exponáty, opět jako repliky: tzv. první počítač - mechanismus z Antikythéry, Sumerská hvězdná planisféra pravděpodobně zachycující původ biblické zkázy Sodomy a Gomory, dosud nevyluštěný Krétský disk nebo tajemná Tutanchamonova stříbrná válečná trubka (z pohřební výbavy) někdy přezdívaná jako „hudební zbraň hromadného ničení“. I o těchto exponátech se dozvíte mnoho překvapivých zajímavostí – měli jste například ponětí, že antický počítač dokázal předpovídat pozice Slunce a Měsíce a jejich zatmění, v čase, kdy diferenciální převody a ozubená kolečka byla v Řecku zcela neznámá? Nebo že válečné hudební nástroje faraóna Tutanchamona způsobily vždy, pokud na ně někdo zahrál, nevysvětlitelné nehody jak při bojových taženích před naším letopočtem, tak i v období míru ve 20. století? Návštěvníci se ale mohou těšit na celou řadu dalších exponátů, včetně obrovské repliky sochy Moai z Velikonočního ostrova, faksimilii nejtajemnějšího rukopisu světa zvaného Voynichova a další zajímavé exponáty umocněné moderní instalací expozice s využitím multimediálních prvků např. videomapping nebo hologramy.

> Otevírací doba

Každý den (pondělí až neděle)

od 10.00 - 17.00 hodin

> Kontakt

Kraj: Jihomoravský kraj
Město: Břeclav
Ulice: Muzeum pod vodárnou, sídl. Dukel. hrdinů 2747/4a,

> Komentáře