Renesanční bílovecký zámek se o víkendu otevře veřejnosti | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Renesanční bílovecký zámek se o víkendu otevře veřejnosti

Foto: Jiří Velký

> Otevřeno

duben, květen, červen, červenec, srpen, září, říjen

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

V sobotu 27. dubna ve 14 hodin bude slavnostně zahájena již osmá turistická sezóna v bíloveckém zámku Sedlnitzkých z Choltic. Návštěvníci se mohou těšit na nově zpřístupněný velký lovecký salónek a otevřeny budou také všechny šlechtické pokoje na prohlídkové trase. „Pokoje šlechticů byly v zimních měsících doplněny o zbrusu nový inventář jako jsou kopie obrazů a fotografie majitelů zámku z hraběcího rodu Sedlnitzkých z Choltic a jim příbuzných rodin, které měly k bíloveckém zámku blízko,“ přibližuje novinky v tomto nádherném renesančním zámku ze 16. století jeho kastelán Eduard Valeš a pokračuje: „A na sobotní otevření zámku máme připravený samozřejmě i bohatý doprovodný program. Po 14 hodině vystoupí skupina historického šermu Dragers z Olomouce a lákadlem pro návštěvníky budou jistě i kostýmované prohlídky zámku na téma ´Panská služba, těžká služba´, které připravujeme ve spolupráci z ochotnickým divadelním souborem Odřivous z Bílovce. V den zahájení zámecké sezony se uskuteční také vernisáž obrazů světoznámé malířky Rosany De Montfort a zahájíme rovněž unikátní výstavu odznáčků a vlaječek nadšeného sběratele Jindřicha Petroše.“ Kromě již zmíněných novinek si návštěvníci mohou prohlédnout zámeckou kapli sv. Hyacinta s náhrobky majitelů zámku nebo muzeum rodiny Sedlnitzkých z Choltic s apartmánem poslední šlechtické majitelky zámku hraběnky Hermíny Balbíny Sedlnitzké z Choltic. Součástí prohlídkové trasy je také expozice Lov a myslivost. Již dva roky je pro veřejnost zpřístupněny také venkovní prostory za muzeem, které slouží občanům města i návštěvníkům zámku k příjemné relaxaci a odpočinku. Renesanční zámek Sedlnitzkých z Choltic bude otevřen o sobotách a nedělích od 11 do 16 hodin, poslední prohlídka začíná v 15 hodin. A to až do 27. října, kdy bude turistická sezona ukončena.

> Otevírací doba

Sobota a neděle - 11:00 - 16:00


Poslední prohlídka začíná v 15 hodin.

> Kontakt

Kraj: Moravskoslezský kraj
Město: Bílovec
Ulice: Zámecká 660/9
Telefon: 722 132 315
E-mail: [email protected]

> Komentáře