Od rozpustilých maškar po veselé velikonoce | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Od rozpustilých maškar po veselé velikonoce

> Termín

26.2.2019-28.4.2019

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

V koloběhu života je člověk stále na cestě. Střídá dny sváteční a všední, zábavu s přemýšlením, výjimečné okamžiky s těmi běžnými. Ani naši předkové ve vzácném volném čase v období zimy a chladného začátku jara neseděli za pecí. Provozovali lidové zábavy a zvyky, v nichž různými formami chtěli zajistit dobrou úrodu a zdar nového hospodářského roku pro celou venkovskou pospolitost. Jarní výstava ve třídě Bohuslava Martinů ukáže, že vznešeně se lidé oblékali na krásné bály a do rozpustilých maškar se zase strojili při karnevalech a do masopustního průvodu. Seznámí vás s prastarými obchůzkami vynášení smrti, s honěním Jidáše i s velikonočním koledováním, zmíněno bude pálení čarodějnic. Připomene vážný a náboženský charakter postu a Velikonoc, kdy lidé procházeli křížové cesty v kostele nebo v přírodě a kdy rozjímali nad utrpením Ježíše Krista při sledování pašijových her. V posledních letech v našich obcích tyto zvyky nevážné i vážné ožívají a přinášejí společný prožitek všem obyvatelům. Na výstavě proto například uvidíte: masopustní masky zapůjčené z Kamence, fotografie venkovní křížové cesty „na Jelínku“ u Poličky nebo záběry z pašijové hry ze Žďáru nad Sázavou. Pro obveselení návštěvníků bude připraveno mnoho karnevalových masek a kostýmů, které si budou moci vyzkoušet. Ve výtvarné dílničce si děti vyrobí dekoraci v podobě pestrého koníka nebo kytičky.

> Otevírací doba

Dle otevírací doby

> Kontakt

Kraj: Pardubický kraj
Město: Polička
Ulice: Centrum Bohuslava Martinů v Poličce, Tylova 114

> Komentáře