Putování za tajemným zlínským hradem | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Putování za tajemným zlínským hradem

> Fotogalerie

> Termín

27.4.2019

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

3-6, 6-9, 9-14

> Popis

Čtvrtý ročník akce „Putování za tajemným zlínským hradem“ si klade za cíl informovat obyvatele Zlína o zapomenutém zlínském hradu, který byl postaven ve 13. století na kopci Hradisko, asi kilometr jižně od centra Zlína. O tom, že existoval zlínský hrad, vědí jen milovníci historie, což je velká škoda. Právě touto akcí chceme ukázat cestu k zapomenutému místu. Že se nejedná jen o pověst, přinesl svědectví archeologický výzkum, při kterém byly roku 1940 na Hradisku odkryty pozůstatky opevněného objektu, který je patrný na místě ještě dnes. Putování za tajemným zlínským hradem se koná 27. dubna a začne ve 12 hodin v parku Svobody před Zlínským zámkem. Zde se účastníci dozví první informace o Hradisku a poté se společně vydají ulicí Hradská na kopec Hradisko, kde stával v minulosti zlínský hrad. Trasa vede lesním terénem až na Hradisko a pohodovým tempem trvá necelou hodinu. Akce bude takovým happeningem a oslavou historie zlínského hradu. Při prvním ročníku byla slavnostně odhalena informační cedule, která zde zůstala natrvalo. Letos se chystá překvapení v podobě dřevěné sochy rytíře Miloše. Akce bude zpestřena výklady o historii zlínského hradu, vystoupením šermířských skupin a občerstvením se středověkou tématikou.

> Otevírací doba

12:00 - 17:00

> Kontakt

Kraj: Zlínský kraj
Město: Zlín
Ulice: v parku Svobody před Zlínským zámkem

> Komentáře