Velikonoční jarmark v Muzeu Cheb | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Velikonoční jarmark v Muzeu Cheb

> Termín

13.4.2019

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

3-6, 6-9, 9-14

> Popis

VELIKONOČNÍ JARMARK V MUZEU BUDE Jak již široká chebská veřejnost stačila zaregistrovat, Muzeum Cheb zůstává v letošním roce pro své návštěvníky uzavřeno. Důvodem je dlouho chystaná technická rekonstrukce budov. Přes probíhající práce nezůstanou příznivci muzea bez některých oblíbených akcí pro veřejnost. Tou nejbližší bude již dvacátý Velikonoční jarmark v muzeu. Jarmark se bude konat opět v prostorách muzejní expozice v sobotu 13. dubna 2019. Díky probíhajícím pracím bude sice o něco menší, ale návštěvníci nebudou ošizeni o nic zásadního, na co jsou z minulých let zvyklí. Na návštěvníky budou opět čekat početná zastavení věnovaná tradičnímu řemeslu a rukodělné výrobě. K těm nejpřitažlivějším budou zcela určitě patřit ty, které dají nahlédnout přímo pod šikovné ruce tvůrců. Všechny návštěvníky zcela jistě potěší řada řemeslných ukázek, které si budou v mnoha případech moci také sami vyzkoušet: paličkování, rozmanité výzdobné techniky pro velikonoční vajíčka, pletení pomlázek a košíků, tradiční předení na kolovratu. Chybět nebudou ani ukázky oblíbených technik, které pracují s papírem. Se svými výrobky pro jarní a velikonoční výzdobu se jako tradičně představí studenti Střední integrované školy v Chebu. Nebude chybět oblíbená velká perníkářská dílna. Děti si pohrají s výzdobou velikonočních vajíček. V průběhu dne bude na všechny v Muzeu Cheb čekat i bohatý doprovodný program. V programu velikonočního jarmarku nebudou chybět oblíbená vystoupení dětských souborů ze základních a z mateřských škol. Návštěvníci se mohou těšit na děti z tanečně pohybového kroužku Sluníčko z mateřské školy v ulici Osvobození a pěvecký soubor Koťata z 5. ZŠ v Chebu. Odpoledne se představí v pořadu velikonoční pověst žáci literárně dramatického a pěveckého oddělení chebské Lidušky. S pásmem povídání a písniček nazvaným Od masopustu k Velikonocům přijde chebská divadelní skupina Čaplíni. I v letošním roce se Cheb prostřednictvím Velikonočního jarmarku v muzeu připojí k Velikonoční cestě Durynsko – Sasko – Čechy. V jejím rámci bude možné shlédnout malou výstavu věnovanou fenoménu velikonočních kraslic v českém prostředí. Pro její přípravu se Muzeum Cheb spojilo s Turistickým informačním centrem. V jeho prostorách bude výstava přístupná od 13. 4. do 28. 4. vystaveno zde bude mimo jiné 10 malovaných pštrosích vajec z Berga / Elsteru. Jejich autory budou moci návštěvníci vidět při jejich výzdobě v sobotu 13. dubna při v prostorách velikonočního jarmarku. Vystavena bude i velikonoční koruna z Erga /Elsteru, kterou město Cheb obdrželo od organizátorů Velikonoční cesty ze sdružení Thükop z Berga/Elsteru v loňském roce. V Muzeum Cheb bude v sobotu 13. dubna od 10:00 do 17:00 připraven pro širokou veřejnost bohatý program. Bude se na co dívat, co si vyzkoušet, co se naučit. Nikdo se rozhodně nebude nudit. Na všechny, kteří chtějí strávit příjemný a inspirativní den, se těší pracovníci Muzea Cheb.

> Otevírací doba

10:00 - 17:00

> Kontakt

Kraj: Karlovarský kraj
Město: Cheb
Ulice: Muzeum Cheb, p.o., nám. Krále Jiřího z Poděbrad 493/4

> Komentáře