PAPÍROVÁ HRAČKA | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

PAPÍROVÁ HRAČKA

> Termín

22.3.2019 - 29.5.2019

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

3-6, 6-9, 9-14

> Popis

V Domě umění můžete od 22. března 2019 zhlédnout výstavu Papírová hračka, kterou si pro Vás připravilo Jihomoravské muzeum ve Znojmě ve spolupráci s Muzeem hraček v Rychnově nad Kněžnou. Výstava chronologicky a tematicky zachycuje historii hračky, jejímž společným znakem je papír. Návštěvníci zde uvidí puzzle z roku 1880, historické papírové divadlo, různé typy vystřihovacích archů, prostorové dětské knihy, trojrozměrné modely nejen z ABC, historické papírové hry a mnoho dalších zajímavostí, které ze svého bohatého depozitu zapůjčilo Muzeum hraček v Rychnově nad Kněžnou. „Pro nás všední a běžný papír byl kdysi vzácným materiálem. Je propastný rozdíl mezi pojetím hodnoty papíru v době jeho vynalezení a v současnosti. Papír je jedním z prvních materiálů, který je nám záměrně nabídnut k výtvarnému uchopení. V papíru je ukrytá nepřeberná a někdy nečekaná řada možností, jak s ním naložit,“ vysvětluje Miroslava Pecháčková, provozovatelka Muzea hraček, proč je papír základním pojítkem této výstavy určené nejen pro děti. A dodává: „Papír zasluhuje vážnost, je nositelem písma, literatury, vzdělanosti, umění a ještě stále i informací. A současně z něj, z téhož materiálu, lze stvořit sochu, objekt, do papíru lze zachytit otisk, stopu, čas, lze jej trhat a znovu spojovat, mačkat, vázat, vrstvit, lze z něj skládat a stavět, může svítit, hýbat se, vydávat zvuk.“ Výstavu můžete navštívit v Domě umění ve výstavních sálech v 1. patře až do 29. května 2019 každý den, kromě pondělí. Těšíme se Vaši návštěvu!

> Otevírací doba

ÚT–SO | 9.00–17.00 | NE | 14.00–17.00

> Kontakt

Kraj: Jihomoravský kraj
Město: Znojmo
Ulice: Masarykovo náměstí 11

> Komentáře