Strašidelné podzemí | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Strašidelné podzemí

> Otevřeno

duben, květen, červen, červenec, srpen, září, říjen

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

3-6, 6-9, 9-14

> Popis

Expozice Strašidelné podzemí se nachází ve sklepení Horáckého muzea. Jedná se o šest zastavení, které jsou inspirované místními pověstmi, doplněné speciálními světelnými a zvukovými efekty. Strašidelné podzemí můžete navštívit od konce dubna až do konce října od pondělí do neděle, a to každou půlhodinu ve skupince maximálně 12 osob. Prosíme větší skupiny, aby se nahlásily předem, jednotlivci a menší skupiny si mohou také zarezervovat vstup na konkrétní čas. Poslední vstup je vždy půl hodiny před ukončením otevírací doby. A co na vás v expozici čeká? VSTUPNÍ BRÁNA Když jdete lesem a pozorně posloucháte, tak v lesním tichu uslyšíte všelijaké zvuky. Občas se ozve šustění, praskání, sem tam spadne šiška ze smrku, … To se v lese scházejí nadpřirozené bytosti. OCHOZA Zavedeme vás do místního lesa Ochoza, který je sídlem lesních bytostí a strašidel, kterým se v jeho houštinách a podrostech velmi daří. V roklinách se ukrývají trpaslíci, v kmenech úřadují skřítci a na lesním paloučku zvaném Pernovka tančí víly. V lese můžeme potkat i Hejkala, chlapíka s rozježenými vlasy. OHNIVÝ SUD V Novém Městě se za dávných časů vařilo dobré pivo. Vařením byl pověřený mladý sládek, který ho ale postupem času začal šidit. Poctivé pivo se tak brzy stalo břečkou, která nikomu nechutnala. Ale k nápravě přeci jenom došlo … ELIŠKA ZE SKAL Hrad Skály nedaleko Javorku opouští krásná hradní paní Eliška, které zemřel manžel a hrad připadl po jeho smrti lstivému příbuznému Erhartu Puškovi z Kunštátu. Při odchodu si krásná Eliška uvědomí, že nemá prsten … ČERTI NA KARLŠTEJNĚ V hustých lesích mezi Křižánkami a Svratkou se ukrývá lovecký zámeček Karlštejn, který v dřívějších dobách byl pelechem pekelných bytostí. K zámku se nikdo neodvážil ani přiblížit, čerti tu denně hodovali, zpívali a dělali pekelný rámus. Až jednou se odvážil k zámečku přiblížit statečný Matěj… VODNÍK V dobách dávných, když louky, pole a lesy proti proudu Bezděčky po pravé straně patřily obci Mnichov, stával dole u rybníka Pustý mlýn. Mlynář, který tam tehdy hospodařil, byl starý mrzutý mládenec. Když už byl hodně letitý, kde se vzala, tu se vzala, najednou byla ve mlýně mladá a statná ženská. Nikdo nevěděl, odkud přišla. A mlynář byl od té chvíle jako vyměněný – dovedl se zasmát, někdy i zažertovat. A do mlýna opět přicházeli mleči. Po čase se ve mlýně narodila dcera Lída. Mlynář zářil štěstím, sotva ale uplynul rok a mlynářka dceru odkojila, byla zase ta tam…

> Otevírací doba

Po - pá 8.00 – 12.00 13.00 – 16.00
So, ne 9.00 – 12.00 13.00 – 16.00

> Kontakt

Kraj: Vysočina
Město: Nové Město na Moravě
Ulice: Horácké muzeum, Vratislavovo náměstí 114

> Komentáře