Muzeum Karlovy Vary | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Muzeum Karlovy Vary

> Fotogalerie

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Muzeum v Karlových Varech bylo založeno na popud významného balneologa Med. Dr. Josefa Löschnera jako jednotná městská instituce společně s regionální knihovnou a archivem. Díky karlovarským patriotům a sběratelům se postupně podařilo shromáždit rozsáhlé sbírky dokumentující typická karlovarská řemesla. Nejstaršími muzejními sbírkami se staly kolekce lázeňských koflíků a karlovarských hornin, zejména rozličných forem vřídlovce. Muzeum je dnes moderním informačním a badatelským centrem pro dokumentaci karlovarského lázeňství a historicko-stavebních památek Karlovarska. Mimo tohoto poslání spravuje další své pobočky v Karlovarském kraji se specializovanými expozicemi v Jáchymově a Žluticích. Muzeum dokumentuje karlovarské lázeňství, tradiční výrobu skla a porcelánu, jáchymovské medailérství a mincovnictví, regionální národopis a cínařství. Karlovarské muzeum provádí rovněž archeologické a přírodovědné výzkumy a je informačním centrem pro dokumentaci karlovarského lázeňství a stavebních památek. Muzeum pečuje o sbírky užitého umění - cín, sklo, porcelán, nábytek; národopisné sbírky, nábytek, textil, nářadí a nástroje; sbírky uměleckých řemesel a práce karlovarských puškařů a brusičů vřídlovce; sbírky k vývoji lázeňství; sbírky regionální grafiky, plastik, obrazů, starých tisků; sbírky archeologické a přírodovědné. Stálá expozice karlovarského muzea: Stálá expozice nabízí přehled o dějinách a přírodě Karlovarska s důrazem na specifika lázeňského města. Prezentuje živou a neživou přírodu s poukazem na ekologii, archeologické nálezy, vývoj osídlení kraje, počátky měst a hornické činnosti v regionu, cenné středověké a barokní plastiky, historii a rozvoj lázeňského města od 15. století po dnešek, slavné karlovarské lékaře i návštěvníky, karlovarská řemesla, umělecko-historické sbírky. V přízemí muzea jsou výstavní sály, kde jsou pořádány pravidelné výstavy. Délka prohlídky 90 minut Expozice je česko-anglická. Průvodce pro skupinu s min. počtem 10 osob V pokladně k dispozici zkrácený průvodce v NJ a RJ

> Otevírací doba

leden - duben: středa - neděle: 10 - 17
květen - září: úterý - neděle: 10 - 18
říjen - prosinec: středa - neděle: 10 - 17
leden - prosinec úterý - neděle 9 - 12, 12:30 - 17

> Kontakt

Kraj: Karlovarský kraj
Město: Karlovy Vary
Ulice: Nová louka 23
Telefon: +420 736 650 047
E-mail: [email protected]

> Komentáře