Zámek Žďár nad Sázavou | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Zámek Žďár nad Sázavou

Foto: archiv zámek Žďár

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

5  (1x)

> Pro děti ve věku:

3-6, 6-9, 9-14

> Popis

Zámek Žďár nad Sázavou Nechte se provést příběhem areálu bývalého cisterciáckého kláštera ze 13. století a dnešního zámku rodiny Kinských. Hledáte místo, které propojuje živou historii s živou přírodou a moderními prvky? Chcete podniknout výlet na jeden nebo více dní, který si užije úplně celá rodina? Pak zamiřte na Vysočinu do žďárského zámku. TOP 6 zámeckých zážitků 1) Muzeum nové generace – klenot mezi muzei Muzeum, které je ověnčeno řadou cen, vypráví téměř 800 let starý příběh bývalého cisterciáckého kláštera. Jedinečné multimediální prvky vás i vaše děti doslova vtáhnou do děje. Dotýkat se a vnímat všemi smysly je u nás povoleno! 2) Po stopách Santiniho Prohlídky zámku s průvodcem můžete zažít po celý rok. Doslova v úžasu vás nechají Santiniho architektonické skvosty, prelatura s rozsáhlou nástropní malbou z 18. století, která doposud nemusela být restaurována nebo bazilika minor s druhou nejdelší chrámovou lodí na Moravě. 3) Umění baroka Stálá výstava barokního malířství a sochařství je jedinou výstavou ze sbírek Národní galerie mimo Prahu. Z velkých jmen jsou zastoupeny originály děl Karla Škréty, Petra Brandla, Matyáše Barnarda Brauna nebo Ferdinanda Maxmiliána Brokofa. 4) Galerie rodu Kinských Rodinná galerie mapuje v obrazech a dobových fotografiích historii rodu Kinských, současných majitelů zámku. Zjistěte, jak vypadal hrabě Radslav Kinský v dětství i na své svatbě s novomanželkou, gruzínskou princeznou Thamar nebo kdo se účastnil historicky významných a společenských událostí odehrávajících se na žďárském zámku. 5) Relaxace na zámecké terase Zámecká terasa je místo pohody a klidu. Lehněte si na lehátko, dejte si osvěžující limonádu nebo domácí dortík ze zámecké kavárny a kochejte se výhledem na Zelenou horu. Vaše děti se zatím zabaví vodními hrátkami v zámeckém vodním náhonu. Je pro ně připraveno také pískoviště nebo dětský herní kufřík plný zábavy pro menší i větší děti. 6) Kulturní akce po celý rok Zámek je živé místo, kde se pořád něco děje. Nenechte si ujít oblíbené kostýmované večerní prohlídky, květnové Dny otevřených zahrad s dvoudenním programem pro celou rodinu, červencový mezinárodní festival současného tance, pohybového divadla a nového cirkusu KoresponDance, Den venkova, který ukazuje přírodu a živou kulturu, která patří ke žďárskému zámku už od 13. století, podzimní Den dýní nebo dvoudenní Vánoční trh.

> Otevírací doba

Otevírací doba:
V – IX: Po – Ne, 9 – 18 h
X – IV: Út – Ne, 9 – 17 h

> Kontakt

Kraj: Vysočina
Město: Žďár nad Sázavou
Ulice: Zámek 8/8
Telefon: +420602565309
E-mail: [email protected]

> Komentáře