Legiovlak v Plzni | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Legiovlak v Plzni

> Fotogalerie

> Termín

16.2.2019 - 17.2.2019

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Legiovlak je putovní muzeum československých legií. Jde o ambiciózní projekt Československé obce legionářské, který si předsevzal vytvořit věrnou repliku legionářského vlaku z období let 1918–1920, kdy na Transsibiřské magistrále v Rusku probíhaly válečné operace čs. legií. Těmito vlaky se desetitisíce čs. legionářů dostávali napříč Ruskem po Transsibiřské magistrále a průjezd si často musely vynutit bojem s bolševiky. V současné době již jezdí po naší vlasti Legiovlak čítající 13 vagonů. Pro co největší přiblížení podoby legionářských vlaků a životních podmínek, bojové činnosti a zvyklostí našich dobrovolců, byly vybrány pro rekonstrukci nejčastěji používané vozy. Vlak se skládá z vozu polní pošty, těplušky, plukovní prodejny, ubytovacího, filmového, krejčovského, zdravotního, štábního, velitelského, obrněného a dvou vozů plošinových. Ve všech vozech čeká návštěvníky věrná rekonstrukce vybavení, legionáři v dobových stejnokrojích, ale také originální exponáty a několik stovek fotografií na panelech mapujících historii čs. legií. Vlak křižuje od května 2015 celou Českou republiku a jeho cesta skončí až v roce 2020. V letech 2014 - 2016 shlédlo Legiovlak na 300 000 návštěvníků. Legiovlak pomáhá veřejnosti obnovovat povědomí o čs. legiích a jejich zásluhách na vzniku samostatného československého státu. Vstup do expozice Legiovlaku je zdarma a to i díky podpoře Ministerstva obrany ČR, Ministerstva dopravy ČR, Českých drah a. s., SŽDC, ČD Cargo a. s. a dalších partnerů. Na místě je rovněž možné pořídit si kromě pamětních předmětů i odborné a populárně naučné publikace s legionářskou tématikou. Harmonogram legiovlaku pro letošní rok ještě není pevně stanoven, ale právě teď vás můžeme pozvat na jeho prohlídku do Plzně na Hlavní nádraží a to na 16.-17.2.2019. Vlak ale tentokrát nebude kompletní, k vidění budou 4 vagony. Jedná se o doprovodnou akci výstavy železničních modelů - Doubravecká lokálka (https://www.kamsdetmi.com/detail.html?id=78201). Protože Legiovlak je v současné době odstaven kvůli servisu v Plzeňském depu, vychází organizátoři tímto vstříc železničním nadšencům, kteří se na výstavu přijedou podívat. Salónní vůz, vagon polní pošty, těpluška a prodejna budou přístupné od 9 do 16 hodin po oba dny a vstup je zcela zdarma.

> Otevírací doba

9:00 - 16:00

> Kontakt

Kraj: Plzeňský kraj
Město: Plzeň
Ulice: Plzeň hlavní nádraží

> Komentáře