Princezny a hrdinové - Výstava originálních pohádkových kostýmů | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Princezny a hrdinové - Výstava originálních pohádkových kostýmů

> Fotogalerie

> Termín

23.2.2019 - 28.4.2019

> Hodnocení

4  (3x)

> Pro děti ve věku:

3-6, 6-9, 9-14

> Popis

Na šedivé počasí přelomu zimy a jara si Letohrádek Mitrovských v Brně připravil barevnou a hravou výstavu PRINCEZNY A HRDINOVÉ. Návštěvníky čeká 50 legendárních kostýmů princezen, princů i padouchů z nejznámějších českých filmových pohádek z Barrandova. Dozvíte se zajímavosti a perličky z natáčení, ale také informace o leckdy pohnutých osudech hlavních představitelů. Pro děti je připraveno hravé Ladovské peklo s váhou hříšníků, ale také mluvící zrcadlo a jiná interaktivní zábava. Na výstavu byly vybrány ty nejznámější pohádky druhé poloviny 20. století – od v kinech nejnavštěvovanější pohádky všech dob Pyšné princezny, přes nezapomenutelné Hrátky s čertem, veršovanou Princeznu se zlatou hvězdou, hudební Šíleně smutnou princeznu, ikonické tituly Honza málem králem, Jak se budí princezny, Princ a Večernice, po divácky nejoblíbenější pohádku S čerty nejsou žerty, nebo na výstavě nejmladší pohádku O princezně Jasněnce a létajícím ševci. „Kromě krásných princezen se na vás těší udatní chasníci, stateční princové a rytíři, ale také kdejaký padouch a zloduch, bez kterých se žádná správná pohádka neobejde! I proto je výstava zakončena spravedlivým peklem, aby bylo každému jasné, že pomíjivý svět krásy je jen dočasný…“ dodává Petr Lukas, jeden z kurátorů výstavy. V nedávné době, nás diváky, opustili režisér pohádek Václav Vorlíček a představitelka princezny se zlatou hvězdou Marie Kyselková - výstava je jim proto symbolicky věnovaná… Návštěvníci si prohlédnou 50 kostýmů princezen, hrdinů i padouchů, některé již z kategorie českého kulturního bohatství – namátkou těchto pohádkových postav: Krasomila, Dišperanda, Káča, Solfernus, Lada, Kazisvět, Helena s Václavem, Růženka, Slunečník, Větrník, Měsíčník, Angelína, Dorota Máchalová, Lucifer, Jasněnka, čarodějnice Černava a mnohé další. Originální barrandovské pohádkové kostýmy poprvé v Brně! Výstava je určená pro všechny věkové kategorie.

> Otevírací doba

út – ne: 10 – 16 h

> Kontakt

Kraj: Jihomoravský kraj
Město: Brno
Ulice: Letohrádek Mitrovských Brno, Veletržní 19, 603 00 Brno

> Komentáře