Masopust na Dlaskově statku | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Masopust na Dlaskově statku

Foto: .

> Fotogalerie

> Termín

12.2.2022

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

V sobotu 12. února se na Dlaskově statku v Dolánkách uskuteční tradiční masopustní veselí. Všichni zúčastnění mohou ochutnat zabíjačkové pochoutky, popít nápoje alkoholické i nealkoholické a především se mohou těšit na bujarý rej maškar, hudbu a vystoupení folklorních souborů. Můžete tak spolu s turnovskými muzejníky, folklórním souborem prožít tradiční lidový svátek, kterým se uzavírá masopustní období. Dlaskův statek bude otevřen od 12:00 hodin. Po celé odpoledne mohou návštěvníci nahlédnout do expozice Dlaskova statku, která bude otevřena od 12.30 hodin, občerstvit se zabíjačkovými dobrotami, horkými moky, koblihami i jinými sladkými pochoutkami. V hospodářské části statku v přízemí pak bude pro děti i dospělé připravena výtvarná dílna, ve které si vyrobí masopustní masku. Spolu s Laufrem se na vás těší Slaměný, Žid, Charpa, Cikánka s Cikánem, Medvěd s Mědvědářem, Nevěsta se ženichem a další a další maškary. Slovo o masopustu Masopust představuje období mezi svátkem Tří králů a Popeleční středou. V minulosti se jednalo se o období zábav a společenského veselí. Ve městech na sebe vzal masopust v průběhu staletí podobu pestrých karnevalových zábav a průvodů. Na vesnici se ujaly masopustní obchůzky, které putovaly dům od domu a přinášely do stavení magickou živočišnou sílu nového roku. Masky představující zvířata, tajemné postavy i směšné kostýmy v sobě ukrývaly kouzlo plodnosti, tajemný odkaz předkřesťanských dob i ostrou společenskou satiru. Žertovné prvky neslo také masopustní divadlo. A jak celý ten masopustní mumraj vypadal, uvidíte na Dlaskově statku!

> Otevírací doba

12:00 - 17:00 hod

> Kontakt

Kraj: Liberecký kraj
Město: Turnov
Ulice: Dolánky 12

> Komentáře