Lesnická naučná stezka Okolo Buchlova | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Lesnická naučná stezka Okolo Buchlova

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Začátek: hrad Buchlov Konec: hrad Buchlov Délka: 2,8 km Lesnická naučná stezka „Okolo Buchlova“ byla otevřena v červnu v roce 2011. S budováním naučné stezky bylo započato v říjnu roku 2010. Tato stezka seznamuje na jedenácti zastaveních veřejnost s prací lesníků v lesích Chřibů. První uvítací tabule je umístěna u parkoviště pod hradem Buchlovem. Tématem dalších tabulí jsou hlavní lesnické činnosti a částečně i místní historie. Návštěvníci se tak na téměř tříkilometrové trase, která vede kolem hradu Buchlova a přírodní památky Barborka, mohou seznámit s Lesní správou Buchlovice, zrozením lesa, obnovou lesa, hlavními lesními dřevinami Chřibů, pěstováním lesa, těžební činností, ochranou přírody, lesním majetkem, myslivostí u LS Buchlovice a pověstí o Čertově sedle. V roce 2013 Lesní správa Buchlovice pokračovala s postupným dobudováváním naučné stezky tak, aby byla atraktivní i pro malé návštěvníky lesa a mohla být využívána i pro aktivity lesní pedagogiky. Lesní správa Buchlovice doplnila stezku o dřevěné sochy lesní zvěře. Upozorňujeme návštěvníky naučné stezky, že stezka prochází lesním terénem s nezpevněným povrchem s prudším stoupáním k vrcholu kaple svaté Barbory. Nezapomeňte proto na vhodnou obuv. Rodičům malých dětí doporučujeme zádové sedačky, poněvadž pro dětské kočárky není trasa upravená.

> Otevírací doba

celoročně

> Kontakt

Kraj: Zlínský kraj
Město: Buchlov
Ulice: hrad Buchlov

> Komentáře