Divadlo Viola | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Divadlo Viola

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

3-6, 6-9, 9-14

> Popis

Divadlo Viola uvádí pořady pro malé i velké diváky Historie divadla Divadlo Viola stále přitahuje pamětníky i mladé. Viola je dáma zralá, ale stále žádoucí. Neopakovatelnou atmosférou tohoto divadla prošlo mnoho významných osobností, skutečných celebrit a to jak na jevišti, tak v hledišti. Původně Poetická vinárna Viola vznikla jako ostrůvek tvůrčí svobody, zejména pro mladé tvůrce i diváky. Od začátku se v síti pražských divadel vymezila svojí dramaturgickou výlučností a vynalézavostí. Byla místem setkávání „slušných lidi“, oázou kulturnosti a morálky. Zároveň si zakládala na myšlenkové, autorské, inscenační kvalitě a na stoprocentních původně hudebních a posléze hereckých výkonech. Divákům nabízela nevšední a silné umělecké zážitky. První představení v červenci 1963 — Komu patří jazz. Za doprovodu jazzové hudby zněly verše Ginsberga, Ferlinghettiho, Vozněsenského, později Hraběte a dalších. A hned v listopadu téhož roku legendární Holanova Noc s Hamletem. V režii ředitele Poetické vinárny Vladimíra Justla účinovali R. Lukavský, D. Sedláčková, M. Doležal. Představení se hrálo řadu let,PhDr. Vladimír Justl pěstoval a řídil Violu do roku 1992. Velmi brzy se zde zabydleli přední umělci slova i současné české hudby. Renomovaní členové Národního divadla zde přednášeli verše nebo krásnou prózu, jmenujme aspoň Z. Štěpánka, E. Kohouta, K. Högra, V. Vosku, R. Hrušínského, R. Lukavského, D. Medřickou nebo V. Fabiánovou. V šedesátých letech i později všichni výrazní umělci všech uměleckých oborů chodili do Violy, protože věděli, že se zde setkají i v pozdních nočních hodinách!

> Otevírací doba

Dle porgramu

> Kontakt

Kraj: Praha
Město: Praha 1
Ulice: Národní Třída 7
Telefon: +420 602 184 170
E-mail: [email protected]

> Komentáře