Život a umění v krumlovských klášterech | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Život a umění v krumlovských klášterech

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

6-9, 9-14

> Popis

Návštěvníkům areálu tato expozice nabízí seznámení se s historií města Český Krumlov a jeho kláštery. Přehledná časová osa přibližuje jejich dějiny a návštěvník má tak možnost se seznámit s významnými historickými milníky města, stejně jako klášterů minoritů a klarisek. Tento expoziční okruh přibližuje návštěvníkovi nejen architekturu a umění středověkého dvojklášteří, ale také šíření náboženství po světě v podobě expozice misijních a diplomatických cest a život v klášterech jako takový. Bývalý klášter minoritů, nyní ve vlastnictví Rytířského řádu Křižovníků s červenou hvězdou, skýtá skvosty v podobě kaple sv. Wolfganga, kde byly zázrakem pod plísní, houbou a množstvím dalších omítek objeveny gotické fresky postupující od spodní části přes barokní drapérie až po secesně vymalovaný strop vyobrazující život sv. Wolfganga. Gotické klenby Křížové chodby poskytují prostor ojediněle dochovanému cyklu lunetových obrazů, které pojednávají o narození, životě a smrti sv. Františka. Z celkem původních 25 lunet se jich podařilo zachránit a zrestaurovat 18. Rajská zahrada ambitu je zastavěna kaplí Panny Marie Einsiedelnské, kterou klášterům daroval Jan Kristián z Eggenbergu s chotí v roce 1680. Ačkoliv je kaple mnohem mladší než klášter samotný, je postavena v gotickém stylu. Kromě sochy Černé madony v kapli Panny Marie Einsiedelnské, můžete obdivovat také sochu Krumlovské madony a Třeboňské madony a obraz Roudnické madony, umístěný v expozici kláštera klarisek. Významnou součástí expozice je kostel Božího Těla a Panny Marie Bolestné, kde si můžete prohlédnout původní oltáře, náboženské obrazy, ale i fresky původně uschované pod vrstvami omítek. Kostel Božího Těla a Panny Marie Bolestné stále slouží církevním účelům, pravidelně jsou zde slouženy mše římskokatolické a řeckokatolické církve. Bývalý klášter klarisek přibližuje návštěvníkovi osobnost sv. Kláry a život spojený s řeholním řádem. Kromě vznešenosti a zdobnosti sakrálních předmětů, se Vám zde ukáže i strohost a bída řeholního života, který klarisky vedly. Bývalý klášter minoritů je bezbariérově přístupný, expozice bývalého kláštera klarisek se nachází v 1. patře a není bezbariérově přístupná.

> Otevírací doba

Dle webu - sezonní otevírací doba

> Kontakt

Kraj: Jihočeský kraj
Město: Český Krumlov
Ulice: Kláštery, Klášterní dvůr 97

> Komentáře