Špitálský les Plzeň - Doubravka | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Špitálský les Plzeň - Doubravka

> Fotogalerie

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

1.5  (2x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Špitálský les leží v katastru plzeňské čtvrti Doubravka ve východní části Plzně, severně od ulice Rokycanská, západně od areálu hřbitova, a je obklopen městskou zástavbou. Nadmořská výška lokality se pohybuje mezi 370 – 380 m n. m. Jedná se o tzv. les zvláštního určení s rekreační funkcí s dominantním bukem lesním a borovicí lesní a dalšími vtroušenými dřevinami (například bříza bělokorá, javor, smrk, atd.). V tomto území má své přirozené útočiště velké množství drobného ptactva a další drobní živočichové (například veverka obecná). NEDÁVNÁ HISTORIE A SOUČASNOST: Před cca 15 lety byla tato lokalita vybrána na základě ankety v Radničních listech pro vznik „Parku na přání“. Plánování a realizace parku se uskutečnila za účasti občanů bydlících v jeho okolí jako společný projekt Správy veřejného statku města Plzně a Centra pro komunitní práci. „První plánovací setkání se uskutečnilo 19.10.2002 přímo zde, a jeho hlavním cílem bylo seznámení architektů a budoucích uživatelů s vybraným místem, jeho možnostmi a souvislostmi s okolním sídlištěm. Účastníci si v malých skupinkách, společně se zahradními architekty a facilitátory, prošli území na tzv. okružní cestě. V další části plánovacího dne si mohli občané navrhnout, co by v parku rádi viděli. Všechny nápady byly obodovány a tím byly získány jejich priority. V pracovních skupinách se kreslily jednotlivé návrhy parku. 10.2.2003 se pak událo druhé setkání – veřejné projednání návrhu, kdy si občané mohli ověřit , jestli byly akceptovány jejich návrhy a přání. V sobotu 11.10.2003 se odehrála samotná stavba parku, kdy devadesát dospělých s dětmi z Doubravky a okolí sázeli stromy a keře a skupina dětí pletla vrbový tunel. Součástí Špitálského lesa se v roce 2011 stala i Fit stezka. Tento venkovní fitness je určen prý především seniorům, kteří si sem mohou přijít kdykoliv zacvičit na nejrůznějších přístrojích pro relaxační a rehabilitační cvičení, protáhnout se a posílit celé tělo na čerstvém vzduchu. U každého z přístrojů je návod jak na něm cvičit. Cvičební prvky jsou podle dodavatele navrženy v kombinaci tak, aby byla zajištěna co největší variabilita cvičení. Výhodou je, že jeho využití je celoroční a je tak novou příležitostí, jak aktivně trávit svůj volný čas. Součástí lesoparku je dnes také hřiště pro menší děti s vrbovým bludištěm, pískoviště, sestava kladin na zkoušku rovnováhy, pružinová skákadla a tabule na kreslení, dále pak hřiště pro starší děti s lezeckou stěnou,čtyřramenná houpačka a lanové prvky. V současnosti jsou ve Špitálském lese taktéž instalovány „Cvičební prvky pro děti do 14 let pro mrštnost a obratnost“ . Najdete zde i hřiště pro míčové sporty. Tak hurá za sportem, určitě si tu vyberou ti větší, i ti menší.....

> Otevírací doba

volně přístupný

> Kontakt

Kraj: Plzeňský kraj
Město: Plzeň
Ulice: mezi ulicemi Hřbitovní a Na Dlouhých

> Komentáře