Divadlo X10 v DUP39 | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Divadlo X10 v DUP39

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

9-14

> Popis

Divadlo X10 bylo založeno v roce 2013 současnou ředitelkou Lenkou Havlíkovou, kmenovou režisérkou Ewou Zembok a herečkou Annou Císařovskou. Od svého vzniku až do června 2018 působilo v budově Strašnického divadla na sídlišti Solidarita v Praze. Od září 2017 provozuje divadlo i prostory Domu uměleckého průmyslu v centru Prahy - DUP39, kam se po nedobrovolném opuštění Strašnického divadla v červnu 2018 plně přesunulo. Pro děti starší 8 let je zde nově uváděno představení Až na dřeň - rodinná fantasy na motivy románu Tobiáš Lolness od Timothée de Fombelleho. Tobiáš měří sotva půl druhého milimetru, což na jeho věk není nic moc. Ale i přes to jde proti němu celý svět. Tedy téměř celý. Dokáže Tobiáš zjistit, kdo ve skutečnosti je? Zachránit sebe? Své rodiče? A především, uvidí ještě někdy Elíšu? Představení Až na dřeň vás zve do mikrosvěta jednoho Stromu. Malý vesmír je také vesmír, vesmír se vším všudy. Divadlo X10 se zaměřuje na současné dramatické texty uváděné v českých a světových premiérách, které mají výraznou kvalitu a schopnost vypovídat o světě, který nás obklopuje a kterého jsme aktivní součástí. Profiluje se jako divadlo současné dramaturgie, kontroverzních a provokativních témat. Divadlo X10 nepracuje jen s existujícími dramatickými texty, ale iniciuje také vznik zcela nových scénářů odpovídajících v maximální možné míře potřebám vyslovit vlastní autentický názor na aktuální společenské dění i univerzální otázky lidského bytí. Vedle linie činoherních inscenací rozvíjí také linii projektů odehrávajících se na hranicích pouličního divadla a site-specific (jako jediné divadlo v ČR tyto projekty pravidelně reprízuje). Snaží se tedy nejen pozvat diváka k sobě, ale také za ním vyjít do prostoru, který všichni sdílíme. Divadlo X10 se neprofiluje jenom jako autorské divadlo, ale také jako instituce kulturně komunitního typu. Spolupracuje s řadou místních spolků a sdružení, pořádá výstavy, koncerty, sousedské akce a vlastní festival v přilehlém parku. Nejen hostujícím umělcům poskytuje prostor pro vyjádření a dialog. Divadlo X10 navazuje i kontakty mezinárodní. Propojením svých aktivit položilo základy jedinečné komunikační platformě propojující zahraniční umělce a mladé české tvůrce všech oborů na pozadí místní komunity.

> Otevírací doba

Dle programu

> Kontakt

Kraj: Praha
Město: Praha 1
Ulice: Charvátova 10/39
Telefon: +420 723 024 728
E-mail: [email protected]

> Komentáře