Výstava komiksu, ilustrací a grafiky - Lucie Lomová – Anča, Pepík & spol. | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Výstava komiksu, ilustrací a grafiky - Lucie Lomová – Anča, Pepík & spol.

> Termín

5.12.2018 - 6.1.2019

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

3-6, 6-9, 9-14

> Popis

ýstava komiksu, ilustrací a grafiky oblíbené dětské výtvarnice. Lucie Lomová vystudovala dramaturgii na pražské DAMU. Ještě na studiích začala publikovat kreslené vtipy a spolu se sestrou Ivanou vytvořila dvě postavičky myšek Anči a Pepíka, jejichž první komiksový příběh vyšel jako samostatný sešit na jaře 1989. Do r. 2000 pak publikovala další příběhy malých myšek v časopise Čtyřlístek, které později vyšly knižně v několika svazcích, dnes je na trhu druhé vydání z nakladatelství Práh. Po deseti letech práce Lomová sérii ukončila a začala se více věnovat ilustracím, knižním obálkám a jiným komiksům. V r. 2006 jí vyšlo ve Francii její první album pro dospělé, Anna chce skočit (Anna en cavale). Do komiksové podoby převedla také pět Erbenových pohádek, které vyšly pod názvem Zlaté české pohádky (2008). Dobrého přijetí se dočkal její kreslený román Divoši (2011), který vyšel opět i ve francouzském vydání, stejně jako její poslední autorský komiks, detektivní příběh Na odstřel (2014). V letech 2009 – 2011 vyučovala komiksový scénář na Literární akademii Josefa Škvoreckého v Praze a v letech 2011- 2014 působila na fakultě umění a designu Západočeské univerzity v Plzni. LL dělá příležitostně komiksové workshopy a pořádá besedy. Spolupracuje s Českou televizí, pro jejíž web vytváří kresby do oblíbených interaktivních kalendářů adventních (2011 – 2014, 2017, 2018) a velikonočního (2014, 2016), s postavami Anči a Pepíka vznikly také dvě interaktivní hry, které najdete na webovém rozhraní Déčka. K postavám Anči a Pepíka se Lomová vrátila také při práci na sedmidílné sérii animovaných filmů, které ČT poprvé uvedla v r. 2017. Letos autorka také připravila obrázky pro animované pasáže šestnáctidílného seriálu Skautská pošta, opět pro ČT. Žije a pracuje v Praze.

> Otevírací doba

dle otvírací doby

> Kontakt

Kraj: Karlovarský kraj
Město: Loket
Ulice: Městská knihovna Loket, T. G. Masaryka 1/69

> Komentáře