Krýzovy jesličky v Muzeu Jindřichohradecka | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Krýzovy jesličky v Muzeu Jindřichohradecka

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

3-6, 6-9, 9-14

> Popis

Jedním z nejznámějších českých betlémů jsou 12 metrů dlouhé a 2 metry vysoké Krýzovy jesličky, které si díky svým rozměrům dokonce vysloužily zápis do Guinessovy knihy rekordů. Jsou totiž největším lidovým mechanickým betlémem na světě. Jejich tvůrce Tomáš Krýza je dokončil právě před sto lety. V současnosti procházejí rozsáhlou rekonstrukcí. Ta ale neprobíhá za zavřenými dveřmi. Naopak, návštěvníci můžou všechno sledovat. Krýzovy jesličky, které jsou zapsány v Guinnessově knize rekordů jako největší lidový mechanický betlém na světě, procházejí od roku 2017 zevrubnou restaurací. I přes generální opravu betlému se expozice neuzavřela a zájemci mají naopak jedinečnou možnost prohlédnout si unikátní jesličky při renovaci, která potrvá ještě rok nebo dva. Nyní se rozebírají, čistí, opravují i domalovávají jednotlivé figurky, to samé poté čeká i model krajiny. Díky probíhajícímu restaurování máte jedinečnou možnost spatřit práci restaurátorů a konzervátorů "v přímém přenosu". Muzeum Jindřichohradecka je otevřeno denně mimo pondělí od 8:30 do 12:00 a od 13:00 do 17:00 hodin. Ve dnech 24. prosince a 31. prosince bude otevřeno pouze dopoledne.

> Otevírací doba

Denně mimo pondělí od 8:30 do 12:00 a od 13:00 do 17:00 hodin. Ve dnech 24. prosince a 31. prosince bude otevřeno pouze dopoledne

> Kontakt

Kraj: Jihočeský kraj
Město: Jindřichův Hradec
Ulice: Balbínovo nám. 19
Telefon: 604 761 355
E-mail: [email protected]

> Komentáře