Umíme se dohodnout? - hrad a zámek Jindřichův Hradec | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Umíme se dohodnout? - hrad a zámek Jindřichův Hradec

> Termín

24.11.2018

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

6-9, 9-14

> Popis

Výstava Dokonalý diplomat je doprovodnými programy přístupna nejširší veřejnosti. Nejen pro děti, avšak především pro ně je připravena prohlídka výstavy s lektorkou Šárkou Kosovou. Návštěva výstavy Dokonalý diplomat s podtitulem Černínové - vyslanci, cestovatelé, sběratelé v Jindřichově Hradci může být zábavou pro celou rodinu. Národní památkový ústav v Českých Budějovicích k ní vydal doprovodný program s názvem "Umíte se dohodnout?". Pracovní list ve formě mapo-deníku od autorky Šárky Kosové je plný vyprávění, skládání a úkolů nejen pro děti, ale i dospělé. Srozumitelnou formou doplňuje unikátní výstavu, která přibližuje dějiny někdejších majitelů zámku, rodu Černínů a vyzdvihuje některé jeho členy, kteří prosluli zejména jako císařští diplomaté v různých koutech světa. Průvodcem dětem bude okřídlený posel bohů a učitel diplomatů Merkur. Při plnění úkolů během sedmi zastavení se děti zábavnou a nenásilnou formou dozvědí, co všechno obnášelo povolání diplomata, kdo se jím mohl stát a jaké vlastnosti a dovednosti musel mít. Pracovní list upozorní na zajímavé předměty, které si šlechtici přivezli ze svých zahraničních misí, a témata související s diplomacií a cestováním obecně, kdy děti budou ve výstavě hledat, porovnávat a prohlížet si. Motivací pro vyplnění listu jim budou samolepky, které dostanou za každý správně zodpovězený úkol, a po jejich nalepení získají překvapivý obrázek. List je koncipovaný tak, aby k jeho vyplnění nebyla nutná asistence kustoda. Zájemci jej dostanou na vyžádání k zakoupené vstupence na výstavu zdarma na pokladně zámku. Výstava bude otevřena do 30. 11. 2018.

> Otevírací doba

14:20-15:30

> Kontakt

Kraj: Jihočeský kraj
Město: Jindřichův Hradec
Ulice: Zámek a hrad JIndřichův Hradec, Dobrovského 1

> Komentáře