Vyhlídka Petrova výšina - Karlovy Vary | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Vyhlídka Petrova výšina - Karlovy Vary

> Fotogalerie

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Dne 11. listopadu 1712 vyjel na výšinu během své druhé návštěvy v lázních v rámci sázky na neosedlaném koni ruský car Petr I. Na vrchol kopce nevedla tehdy ještě žádná cesta a car musel údajně šplhat od Vřídla skalnatým terénem, což byl obdivuhodný výkon. Na důkaz svého úspěchu vyryl tehdy car do dřevěného kříže, který zde stával, vlastní iniciály. Někdy poté byl vrcholek skály, nazvaný Petrova výšina, upraven ve vyhlídku a zpřístupněn lázeňským hostům a výletníkům. V roce 1877 byla na skále pod vyhlídkou osazena busta Petra Velikého. Roku 2011 prošel kamenný vyhlídkový ochoz celkovou rekonstrukcí. Poloha: Petrova výšina západně nad centrem Karlových Varů GPS: 50°13'22.094"N, 12°52'46.052"E Nadmořská výška: 489 m Období výstavby: 19. století Oficiální zpřístupnění: 19. století Přístupnost: volně přístupný Přístup k vyhlídce: Přístup č. 1: Na vyhlídku můžete vystoupat po lesních cestičkách a kamenných schodech kolem sošky kamzíka přímo z centra Karlových Varů od Vřídla. Přístup č. 2: Snazší cestou bude nechat se vyvézt lanovou dráhou Diana od GH Pupp do mezistanice Jelení skok a kolem sanatoria Myslivna dojít příjemnou pěšinou až k vyhlídce.

> Otevírací doba

volně přístupné

> Kontakt

Kraj: Karlovarský kraj
Město: Karlovy Vary
Ulice: Petrova výšina západně nad centrem Karlových Varů

> Komentáře