Rozhledna Diana - Karlovy Vary | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Rozhledna Diana - Karlovy Vary

> Fotogalerie

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Zdejší vrch s nádherným rozhledem vypínající se nad lázeňským městem objevil pro turistiku v roce 1804 karlovarský nožíř Václav Drumm, který spolu se svým strýcem, kronikářem Augustem Leopoldem Stöhrem, proklestili les, na výšině umístili dvě odpočinková sedátka. Dobové průvodce propagovaly po celé 19. století toto místo jako nejlepší výhled na město. K četným poutníkům na nově upravenou výhlídku, se během let přidali i význační návštěvníci města, například Johan Wolfgang Goethe či Theodor Körner. Pěšky museli výletníci šplhat na strmý kopec až do počátku 20. století. Lanová dráha byla na vrchol kopce vybudována roku 1909 a v letech 1912 – 1914 zde byla firmou karlovarského stavitele Františka Fouska vystavěna lovecká chata s přilehlou rozhlednou podle projektu karlovarského architekta Antona Breinla. Součástí zděné vyhlídkové věže se stal i moderní elektrický výtah. Slavnostní otevření rozhledny proběhlo dne 27. května 1914 a ihned po svém vzniku se stala oblíbeným výletním cílem lázeňských hostů. Za první republiky nesla rozhledna jméno Hanse Kudlicha, po roce 1945 se krátce užíval název Benešova rozhledna. Nakonec se ustálil název Diana. Typ objektu: mohutná cihlová rozhledna doplněná krytým dřevěným ochozem Poloha: Výšina přátelství přímo nad centrem Karlových Varů GPS: 50°13'8.257"N, 12°52'20.240"E Nadmořská výška: 562 m Období výstavby: 1912 až 1914 Oficiální zpřístupnění: 27. května 1914 Celková výška: 40 m Výška vyhlídkové plošiny: 35 m Počet schodů: 150 Přístup k rozhledně: Přístup č. 1: Nejjednodušší přístup k rozhledně Diana je lanovou dráhou od GH Pupp v centru Karlových Varů. Na vrchol rozhledny se poté můžete dokonce nechat vyvézt elektrickým výtahem. Přístup č. 2: Pokud chcete dopřát také svému tělu, z centra lázní stoupá řada krásných vycházkových cest až na vrch s rozhlednou, například modrá turistická trasa ze Staré Louky nebo můžete využít Vycházku č. 13.

> Otevírací doba

dle otevírací doby

> Kontakt

Kraj: Karlovarský kraj
Město: Karlovy Vary
Ulice: Výšina přátelství přímo nad centrem Karlových Varů

> Komentáře