Polygonální stodola v Trstěnici | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Polygonální stodola v Trstěnici

Foto: Trstěnice

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Obnova unikátní polygonální stodoly v Trstěnici je dokončena. V Trstěnici nedaleko Litomyšle byla 6.10.2018 slavnostně otevřena zrekonstruovaná polygonální stodola s doškovou střechou. O záchranu památky se zasloužil Spolek archaických nadšenců. Finanční prostředky v hodnotě jednoho milionu korun na obnovu památky poskytl také Pardubický kraj. Kromě skanzenu na Veselém Kopci tak získáváme v našem kraji další ukázku toho, jak se žilo našim předkům. Až pojedete kolem, určitě navštivte tuto jedinečnou památku. Obec je centrem různých dalších akcí, jako Dožínky, Trstěnické léto, Májová křídlovka apod. - pro aktuální program sledujte www. Obec Trstěnice, ležící na řece Loučné, se nachází na východě Čech v okrese Svitavy v Pardubickém kraji. Leží 8 km jižně od Litomyšle. Žije zde 510 obyvatel. Obec je známá nejen díky Jiráskově hře Vojnarka, inspirované skutečnou událostí, která se zde kdysi odehrála, ale také četnými kulturními akcemi.

> Otevírací doba

dle akcí

> Kontakt

Kraj: Pardubický kraj
Město: Trstěnice
Ulice: Trstěnice
Telefon: 736 629 801
E-mail: [email protected]

> Komentáře