Provaznické muzeum Deštná | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Provaznické muzeum Deštná

> Otevřeno

květen, červen, červenec, srpen, září

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

3-6, 6-9, 9-14

> Popis

Muzeum je ve dvou místnostech o celkovém rozměru 100 m2 a je zde cca 260 exponátů a většina zdejších strojů a dalších exponátů je během prohlídky uváděna do provozu. Návštěvníci shlédnou staré řemeslné postupy tradiční výroby provazů, popruhů, rohožek a sítí pomocí originálních nástrojů a na dobových provaznických strojích. Jedná se například o pletací stroj, jeden z nejstarších u nás, dále o stáčecí stroj ve stáří 80-100 roků, na kterém se vyrábí stáčené šňůrky, 80 roků stará zkoušečka pevnosti provazů, více jak 100 roků starý stroj na předení a stáčení provazů. Dále jsou zde praktické ukázky, zpracování lnu, síťování, výroba klubíček na ručním stroji, ukázka, jak se dříve pracovalo, když ještě nebyla elektřina a používaly se transmise (pohon vodou a párou), a podobně. Také část soukenického a tkalcovského řemesla. ČERVENEC A SRPEN pondělí ZAVŘENO úterý - neděle 9:30 - 16:30 KVĚTEN, ČERVEN A ZÁŘÍ pondělí ZAVŘENO úterý - neděle 11:00 - 15:30 ŘÍJEN - DUBEN A AUTOBUSOVÉ VÝPRAVY NA OBJEDNÁVKU. plné vstupné 60 Kč, snížené 40 Kč, školní výlety do obou muzeí 40 Kč PROVOZNÍ DOBA (ŠKOLNÍ VÝLETY SI MOHOU OTEVÍRACÍ DOBU ZVOLIT SAMI DLE JEJICH PROGRAMU)

> Otevírací doba

dle webu (sezonní otevírací doba)

> Kontakt

Kraj: Jihočeský kraj
Město: Deštná
Ulice: Náměstí Míru 95
Telefon: +420 384 384 231
E-mail: [email protected]

> Komentáře