Sochy Michala Olšiaka | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Sochy Michala Olšiaka

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

5  (1x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Michal Olšiak většinu obrazů maluje olejem, nebo kombinovanou technikou. Jeho obrazy již ozdobily několik samostatných výstav. Plastiky Michala Olšiaka najdete v Česku, Německu (např. u Bodamského jezera) a Itálii. Michal se také zúčastnil mezinárodních soutěží v sochání z písku, odkud si přivezl i několik ocenění. Poslední dobou pracuje na monumentálních plastikách z pískovce a betonu, které umisťuje do krajiny. Např: Socha Mamlase je umístěna u žďárského Starého Dvora. Jedná se o první vytvořenou sochu Michala Olšiaka v okolí Žďáru z roku 2005. Dojít k ní se dá buď úvozem od Klafaru nebo Dvorskou ulicí od zámku rodiny Kinských. Z místa je pěkný výhled na město Žďár a Zelenou horu. Socha hlavy mamuta se nachází od července 2006 u obce Hamry nad Sázavou, v malebném údolí řeky Sázavy pod Rozštípenou skálou. Zhruba 300 metrů od sochy Mamuta se nachází také národní technická památka Šlakhamr (dříve Brdíčkův mlýn). Socha koně vytahující povoz z bahna se nachází od roku 2006 v obci Hamry nad Sázavou u jezdeckého klubu Na Ranči, přímo u silnice první třídy I/19 (ze Žďáru směr Přibyslav). Hamroň je abstraktním tvorem, jakýmsi křížencem šneka se žábou. Socha se od října 2007 nachází v obci Hamry nad Sázavou (ze Žďáru směr Hamry n. S. – Najdek, u benzinové pumpy odbočte doprava, nachází se napravo od silnice a cyklostezky).

> Otevírací doba

celoročně

> Kontakt

Kraj: Vysočina
Město: Hamry nad Sázavou a celá Česká Republika
Ulice: Celá ČR

> Komentáře