50. dětský filmový a televizní festival Oty Hofmana | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

50. dětský filmový a televizní festival Oty Hofmana

> Termín

7.10.2018 - 12.10.2018

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Festival Oty Hofmana je soutěžní přehlídka klasických a televizních filmů. V rámci akce se uskuteční celá řada doprovodných akcí. V programu oslav budou některé tradiční akce – lampionový průvod, ohňostroj, soutěžní projekce, festivalové školky, karneval - a některé akce budou nové – každodenní narozeninová rozcvička na náměstí, každodenní odpolední program na náměstí. Jedním z hostů letošního ročníku bude i herečka Simona Stašová. I když bude letos Dětskému filmovému a televiznímu festivalu 50 let, stále se snaží „držet“ krok s dobou – je na sociálních sítích a pozval na letošní festival i tři youtubery Denise Kubíka, Datla a The Insidia Project. Filmový festival v Ostrově letos slaví významné životní jubileum, celých půl století. Festival vznikl v roce 1968 jako Přehlídka filmů pro děti, později Národní přehlídka filmů pro děti a od roku 1993 Festival Oty Hofmana. Poté, co byl rozšířen také o tvorbu televizní, jeho oficiální název zní: Dětský filmový a televizní festival Oty Hofmana. V roce 1978 vytvořili pořadatelé festivalový statut, který mimo jiné určil, že cena za nejlepší dívčí a chlapeckou hereckou roli bude mít podobu porcelánového dudka. Ten už v té době existoval jako součást souboru původních porcelánových figurek, reprezentujících Československo na světové výstavě. Na sněhobílé tělíčko z ušlechtilého porcelánu dostal zlatý dekor a stal se Zlatým dudkem, aby dělal radost vítězným dětským hercům i filmovým tvůrcům. V loňském roce oslavil Zlatý dudek čtyřicetiny, a protože je to na porcelánového ptáčka úctyhodný věk, rozhodli se pořadatelé festivalu dopřát mu zasloužený odpočinek a do služby povolat mladého dudka, který ho letos vystřídá. Do festivalového programu jsme pro děti zařadili vystoupení jejich oblíbené Dády a Michala z Kouzlené školky. S DÁDOU se děti mohou setkat hned první festivalový den v pondělí 8. října ve 14. 00 hodin v Domu kultury, s programem Minidisco show. Je to program plný známých tanečních melodií, které Dáda přezpívala pro děti. Děti si mohou s Dádou zatancovat přímo na jevišti a tím získají pro ně neopakovatelný zážitek. Rádi bychom Vás pozvali i na další oblíbené vystoupení pro děti s MICHALEM z Kouzelné školky.Michal se svým pořadem vystoupí ve středu 10. října od 14.00 hodin na společenském sále Domu kultury. Vše začne 7.10.2018 na Mírovém náměstí: 19:30 - Průvod dětí s lampiony od ZŠ Masarykova 20:00 - Setkání dětí s lampiony a zahájení festivalu s ohňostrojem

> Otevírací doba

dle programu

> Kontakt

Kraj: Karlovarský kraj
Město: Ostrov nad Ohří
Ulice: Dům kultury, Mírové náměstí 733
E-mail: [email protected]

> Komentáře