Den mláďat v Zookoutku Malá Chuchle | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Den mláďat v Zookoutku Malá Chuchle

> Termín

6.4.2019

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Během jara se vám v pražské přírodě může velice snadno stát, že narazíte na mláďata všech možných druhů. Jsou tak maličká a bezbranná, ale přesto musí hned od začátku čelit mnohým nebezpečím. Život v divočině je jenom pro odvážné. A jaký je život v městské divočině, kde do zákonů přírody mluví navíc dopravní značky, prosklené domy, volně pobíhající psi nebo tramvajové dráty? O tom, jak se zvířecím mláďatům žije ve městě, se můžete dozvědět na Dni mláďat, který oslavíme v našem zookoutku Malá Chuchle. Akce se koná pod záštitou naší Záchranná stanice hl. m. Prahy pro volně žijící živočichy. Programem vás provedou ošetřovatelé záchranné stanice, mezi jejímiž pacienty tvoří mláďata takřka polovinu. V roce 2018 stanice přijala celkem 1 934 mláďat. Většinou jde o opuštěná, osiřelá a nesamostatná mláďata, která přišla o matku či o hnízdo a bez lidské pomoci by nepřežila. Stanice o ně pečuje do té doby, než jsou dost velká na to, aby se o sebe ve volné přírodě sama postarala. V zookoutku na vás čekají stanoviště ptačích a savčích mláďat a spolu s nimi příběhy mláďat, která v metropoli přicházejí na svět a musejí se odmalička potýkat s nástrahami velkoměsta, které jejich rodná hnízda obklopuje ze všech stran. Ukážeme vám, jak pracuje záchranná stanice a jak vypadá bezpečný odchyt zraněného zvířete, a budete mít příležitost prohlédnout si pomůcky, které ošetřovatelé denně používají. Také se dozvíte, v jakých případech můžete vy sami zvířeti v nesnázích účinně pomoci. Vstup na akci je zdarma.

> Otevírací doba

14:00-17:00

> Kontakt

Kraj: Praha
Město: Praha 5
Ulice: Malá Chuchle

> Komentáře