Dýňový svět - Statek u Pipků | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Dýňový svět - Statek u Pipků

> Termín

27.9.2019 - 3.11.2019

> Hodnocení

5  (2x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Milí návštěvníci "Dýňový svět 2019" začne 27. září od 14:00 hodin. Poté bude pokračovat nonstop až do 3. listopadu. V době trvání Dýňového světa 2019 otevíráme pro veřejnost od 14:00 hodin do18:00 hodin. O víkendech, svátcích a ve dnech podzimní prázdnin (28. až 30. října 2019) máme otevřeno od 9:00 do 18:00 hodin. (Vstup možný i s pejskem). Se stanovením letošního prvního zahajovacího dne jsme dlouho váhali. Dýně nám letos později dozrávají, proto otevřeme až na konci měsíce září. Poslední dva "suché" roky nás coby pěstitele dýní hodně ovlivnily. Dýně se opět urodily, ale co do zralosti a množství, je jich nyní oproti letům minulým méně. Přesto doufáme, že budete i letos s návštěvou v "dýňovém světě" spokojeni. Snažíme se, aby byl "dýňový svět" především místem kde můžete příjemně strávit čas s celou Vaší rodinou. Připravili jsme si pro Vás opět atrakce v zahradě a máme krásná mláďátka domácích zvířat. Dýňový svět se na statku u Pipků otevírá každoročně od září minimálně do konce října. Stovky pestrobarevných dýní všech velikostí lemují celý dvůr, na přilehlé louce jsou vyskládány do pyramid, ornamentů a bludišť. Kromě toho se zde děti mohou vyřádit na slámohřišti nebo v kukuřičném či topinamburovém bludišti. Mezi desítkami odrůd jsou zastoupeny jak dýně určené na vaření, tak čistě dekorativní druhy. Dýní se urodily desítky tun, základních odrůd je kolem 50, včetně okrasných se počet blíží ke stovce. Protože nejčastějšími návštěvníky "Dýňového světa" jsou v posledních letech rodiny s dětmi, čím dál tím více se snažíme o to, aby se u nás měly děti kde vyřádit. Letos budete v "Dýňovém světě" cítit vůni dřeva. V zahradě najdete nové vyžití mezi smrkovými kládami. Těšit se můžete na naše nové přírůstky: telátko, prasátko, jehňátka a srpnová mini-kůzlátka. Pokud jste vášnivými pěstiteli dýní a máte i přes letošní velké sucho krásné výpěstky, můžete se s nimi u nás pochlubit. Vaše výpěstky rádi vystavíme a pokud s tím budete souhlasit, opatříme cedulkou s Vaším jménem a bydlištěm. Na Statku u Pipků se zabýváme pěstováním dýní a obilovin. V podzimních měsících pořádáme každoročně "Dýňový svět". Při návštěvě našeho statku se můžete pokochat pohledem na mnoho různých druhů dýní, potěšit se se zvířaty typickými pro český venkov a případně zakoupit dýni vhodnou na vaření, na dekoraci nebo na vyřezávání. Děti se mohou vyřádit třeba na slámohradu...

> Otevírací doba

po-pá - 14:00 - 18:00
so-ne - 9:00 - 18:00

> Kontakt

Kraj: Vysočina
Město: Nová Ves u Leštiny
Ulice: Nová Ves u Leštiny 5

> Komentáře