Velká Úpa - Horní Maršov Pěnkavčí a Emminou cestou | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Velká Úpa - Horní Maršov Pěnkavčí a Emminou cestou

Foto: www.regionkrkonose.cz

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

I v Krkonoších se dají nalézt vyloženě oddychové trasy. Pravda, po hřebenech to nebude, ale ony i ty nižší partie mají hodně co do sebe. Jednu takovou příjemnou a nepříliš namáhavou trasu jsme po hodně náročném týdnu prošli a protože se nám líbila, doporučím ji i vám. Startovat budeme v centru Velké Úpy, kde je hlavní místní rozcestník turistických cest. Vybereme si žlutě značenou, vedoucí nad Portášky a vlastně až na Sněžku. Krátký úsek se jde ještě po silnici směr Pec pod Sněžkou, ale záhy odbočíme vpravo do kopce. Já vím, psal jsem o oddychové trase a najednou se budeme plahočit do kopce a ještě k tomu docela strmého a podle mapy dlouhého. Ono to ale není zas tak nic strašného, jen necelé 3 km a když nebudete spěchat a raději si budete vychutnávat krásy Žlebského potoka tekoucího podél cesty, tak se nijak zvlášť nezadýcháte. 2-Velká Úpa 2-Velká Úpa • Foto: HonzaC8 Jakmile vylezete na rozcestí Nad Portášovými Boudami, jste na nejvyšším bodu trasy a začíná klesání. Okolo zmíněných Portášek a za nimi pohodlnou, zeleně značenou Pěnkavčí cestou ke Spálenému Mlýnu. Cestou vás čeká několik krásných pohledů na Lví důl a Šímovy chalupy, jako bonus je vidět i Sněžka. Od Spáleného Mlýna budeme zase trochu stoupat, ale opravdu jen trošku. Zelená značka nás lesem dovede na tzv. Emminu cestu. Moc hezká. Zpočátku sice jen les, ale v části pod Starou horou i krásné výhledy na Krakonošovo údolí, Červený a Pěnkavčí vrch. Takto dojdeme k rozcestí Pod Starou horou a odtud docela strmě spadneme do Horního Maršova. Celá trasa je dlouhá jen něco přes 12 km, dá se ale samozřejmě prodloužit třeba do Janských Lázní, Svobody nad Úpou, na Rýchory nebo třeba přes Tippeltovy a Vlašské Boudy zpět do Velké Úpy, možností je tu spousta.

> Otevírací doba

dle počasí a nálady

> Kontakt

Kraj: Královéhradecký kraj
Město: Velká Úpa - Pec pod Sněžkou
Ulice: centrum Velké Úpy (start trasy)
Telefon: 733 710 664
E-mail: [email protected]

> Komentáře