České cesty do vesmíru - Štefánikova hvězdárna | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

České cesty do vesmíru - Štefánikova hvězdárna

> Termín

2.3.2018-31.8.2018

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

6-9, 9-14

> Popis

Tématická výstava věnovaná úspěchům československé a české kosmonautiky bude k vidění od 2. března až do 31. srpna na Petříně. Výstava se věnuje nejen letu prvního československého kosmonauta Vladimíra Remka před 40 lety, ale také méně známým projektům, mezi nět patří družice Mimosa nebo zkonstruovaný, ale nikdy nevypuštěný satelit czCUBE. Letos uplynu 40 let od vyslání první československé družice s názvem Magion 1 na oběžnou dráhu. Na ní navazovalo vyslání dalších satelitů - Magion 2 až Magion 5. K vidění bude dvojče družice Magion 1, ve své době totiž vznikly dvě družice pro případ, že by došlo ke komplikacím. V expozici najdete premiérově i model první české družice Mimosa, která odstartovala v roce 2003. Družice obíhala Zemi osm let, ovšem svůj hlavní úkol nesplnila, jelikož přístroj na měření gravitačního pole Země se porouchala. Dále uvidíte družici czCUBE, která nikdy Zemi neopustila. Jak už název napovídá, družice má podobu krychle a vznikla jako amatérský projekt. Na její vypuštění se nepodařilo sehnat peníze. Dále se můžete těšit na českou technologickou družici VZLUSAT-1, která obíhá Zemi od roku 2017, a zmenšený model jednoho ze satelitů systému Galileo. Těšit se můžete i na promítání krátkého videozáznamu z vypuštění VZLUSAT-1. K vidění budou součásti výstroje Vladimíra Remka - záchranný pás pro případ přistání v moři při návratu, ukázky kosmické stravy, vysílačka a válce obsahující krystaly, jejichž tuhnutí v beztížném prostoru tvořilo součást pokusů, které Remek prováděl.

> Otevírací doba

Dle webu

> Kontakt

Kraj: Praha
Město: Praha 1
Ulice: Petřín

> Komentáře