Plovárna Senohraby | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Plovárna Senohraby

> Otevřeno

duben, květen, červen, červenec, srpen, září, říjen

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Senohrabská plovárna, říční lázně pod Hláskou či koupadla Místo soutoku Sázavy s potokem Mnichovka sloužilo již od středověku k očistě a hospodářskému provozu obyvatel zdejších dvou hradů situovaných přímo nad plovárnou. Na konci 19. století zde vznikly říční lázně s nezaměnitelným koloritem a půvabem. Lázně vzkvétaly především v období Rakouska-Uherska, meziválečné republiky či pochmurných dob normalizace a dnes se jim snaží navrátit zašlou slávu zdejší Spolek pro senohrabskou plovárnu a přívoz. Provoz lázní – plovárny: Provoz lázní – plovárny zajišťuje Spolek pro senohrabskou plovárnu a přívoz (IČ 65994353). Prostor říčních lázní je oplocen společně s přilehlým pohostinstvím Baštírna, které provozuje jiný pronajímatel. Dříve zpoplatněný vstup do areálu lázní je od roku 2016 volný, přičemž dobrovolné příspěvky na jeho provoz, údržbu a obnovu jsou vítány formou dobrovolných příspěvků či koupí propagačních či upomínkových předmětů (publikace, pohlednice, předměty s lázeňskou tematikou). Areál je otevřen od dubna do října (8.00 až 22.00 hod), avšak provoz je podmíněn povětrnostními vlivy, teplotou vody a vzduchu. V letních měsících (červen až září) zajišťuje provoz vždy jedna lázeňská s převozníkem (od 10.00 do 20.00 hod). Součástí lázní jsou: Koupací molo (ponton) na břehu Sázavy, sociální zařízení (záchody s venkovní i vnitřní sprchou), rozsáhlý areál pro volnočasové aktivity, zastřešené sezení u ohniště, převlékací kabiny, knihovnička, přilehlé pohostinské zařízení Baštírna, převoznický domek s přívozem na druhou stranu řeky Sázavy (Zlenice), hřiště, dětské hřiště (skluzavka, houpačka, pískoviště), ping-pongový stůl a půjčovna sportovního náčiní či předmětů určených k vodním radovánkám. Během sezóny je zajištěn prodej upomínkových předmětů. Prosíme o dodržování Návštěvníky říčních lázní prosíme o respektování základních pravidel slušného chování. Neničit mobiliář lázeňského zařízení, chovat se ohleduplně k ostatním návštěvníkům plovárny, nenechat volně pobíhat zvířata v areálu plovárny (především z bezpečnostních a hygienických důvodů) a nejezdit v areálu plovárny a pohostinství Baštírna na kole či motorce (vedle bezpečnostních důvodů především s ohledem na devastaci trávníků a cest). Regulérní cyklostezka vede okolo plovárny a jízda přes plovárnu je tedy zcela zbytečná. Kudy k nám: Pěšky: Přibližně 30 minut příjemnou procházkou po žluté značce (2,0 km; klesání 80 m) nebo podél Mnichovického potoka (2,3 km; klesání 80 m) z vlakového nádraží Senohraby (na trati Praha – Benešov). Autem: Nebo pěšky (rovněž přibližně 30 minut chůze) ze zastávky Čtyřkoly přes Javorník a podél řeky proti jejímu proudu (2,1 km; klesání 30 m) až k nám (tuto cestu je možno absolvovat i automobilem až Mnichovickému potoku, kde je možno v omezené míře zaparkovat). Přívozem: Vlakem do zastávky Zlenice (na trati Posázavského Pacifiku mezi Čerčany a Světlou nad Sázavou) a pěšky cca 5 minut (0,4 km; klesání 14 m) k přívozu na druhou stranu řeky.

> Otevírací doba

8:00-22:00

> Kontakt

Kraj: Středočeský kraj
Město: Senohraby
Ulice: Posázavská 225
Telefon: 224 314 978
E-mail: [email protected]

> Komentáře