Dny evropského dědictví | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Dny evropského dědictví

Foto: Společenské centrum Trutnovska pro kulturu a volný čas

> Termín

8.9.2018 - 9.9.2018

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Tématem Dnů evropského dědictví, které se uskuteční v Trutnově o víkendu 8. - 9. září, je SPOLEČNÉ DĚDICTVÍ, SPOLEČNÉ HODNOTY. DED zahájí na Krakonošově náměstí starosta Trutnova Mgr. Ivan Adamec, účinkovat budou členové Klubu vojenské historie Trutnov a smíšený pěvecký sbor Colours of GTU při trutnovském gymnáziu. Ve Staré radnici bude připraveno setkání s kronikářkou města Mgr. Alenou Křivskou, prohlídka kroniky a fotokroniky (jejím autorem je Miloš Šálek), projekce videosnímků, prohlédnutí galerie starostů i dětský koutek připravený ve spolupráci s Tkalcovským muzeem Dům pod jasanem. Dále se v sobotu 8. 9. můžete těšit na hudební vystoupení v Haasově paláci od 11:00 a 14:00 hodin a výstavu výtvarných prací O nebi. V Galerii Draka premiéru filmu Šifra mistra Spiegela od 12:00 hodin. V Muzeu Podkrkonoší zahájení výstavy Trutnovsko v letech 1918 - 1938 od 11:00 hodin, výstavy Trutnov v srpnu 1968 ve fotografiích a dokumentech, Vítězství Rakušanů u Trutnova a tzv. Trutnovská zrada v prusko-rakouské válce 1866. Návštěvníci budou mít možnost navštívit také expozice Hrady, zámky a chalupy Trutnovska (vstup na výstavy zdarma, vstup do expozic za poplatek). Pro návštěvníky bude otevřen Kostel Narození Panny Marie, rovněž bude otevřena Galerie města Trutnova (výstava fotografií Ivana Pinkavy). V parku budou mít zájemci možnost navštívit podzemní chodbu a využít komentované prohlídky parku od 13:00 hodin, parku a lesoparku od 15:00 hodin - svým výkladem je budou provázet studenti České lesnické akademie Trutnov. Členové Klubu vojenské historie Trutnov budou připraveni odpovídat na dotazy návštěvníků v Janské kapli. Otevřen bude také Památník generála Gablenze na vrchu Šibeníku, u kterého proběhne od 15:00 do 18:00 hodin akce pro celé rodiny pod názvem ROZLOUČENÍ S LÉTEM. V neděli 9. 9. od 8:30 hodin se bude konat Den železnice - program v areálu depa i jízdy parního vlaku. Informace poskytne Turistické informační centrum ve Staré radnici. Po oba dny bude možnost využít komentované prohlídky v areálu stavby Střediska volného času Na Nivách, otevřena bude také dělostřelecká tvrz Stachelberg.

> Otevírací doba

www.uffo.cz

> Kontakt

Kraj: Královéhradecký kraj
Město: Trutnov
Ulice: Krakonošovo náměstí
Telefon: 499 300 999
E-mail: [email protected]

> Komentáře