Zatopený lom Hradišťský vrch u Konstantinových Lázní | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Zatopený lom Hradišťský vrch u Konstantinových Lázní

> Fotogalerie

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

5  (1x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Nedaleko Konstantinových lázní na Hradišťském vrchu se nachází lom Okrouhlák, jehož tvar připomíná obří otisk tlapy psa. Lom je veřejnosti přístupný. Na severozápadním svahu Hradišťského kopce nedaleko Konstantinových Lázní je čedičový lom s jezírkem a výraznými kamennými bloky sloupcovité formy čediče. Těžba v tomto lomu probíhala od konce 19. století do roku 1997. K lomu se dostanete po trase Naučné stezky Hradišťský vrch. Zatopený čedičový lom překvapí svou bohatostí. Nachází se zde mnoho sladkovodních ryb od plotic, karasů, kaprů, línů, tloušťů, štik a okounů až po majestátního sumce. Nechybí ani raci, vodní šneci, brouci a na jaře roztoužené žabí páry. Jezérko je hluboké až 13 metrů, průzračnost vody bývá cca 4 metry. Od 7metrů hloubky bývá mléčný zákal. Zato viditelnost v hloubkách 0 – 7 metrů může při troše štěstí dosáhnout na podzim i k 10 metrům. Pohyb v lomu, koupání a potápění jsou zde na vlastní nebezpečí. Lom nabízí přírodní koupání s písečnou pláží je doplněno stánkem s občerstvením. Návštěvu lomu můžete spojit například s výletem na hrad Gutštejn či hrad Krasíkov. Pokud se rozhodnete pro návštěvu města Konstantinovy Lázně, nezapomeňte se posilnit prameny jako je například Pursíkův pramen a Smraďoch. Vstupné: 40 Kč

> Otevírací doba

dle počasí

> Kontakt

Kraj: Plzeňský kraj
Město: Konstantinovy Lázně
Telefon: +420 606 656 148
E-mail: [email protected]

> Komentáře