Naučná stezka Březiny - Kukyho les | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Naučná stezka Březiny - Kukyho les

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

3.5  (43x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Naučná stezka Březiny se dělí na dvě části. První část je pojmenována - Literárně naučná stezka Březiny. Je dlouhá 2,1 km a vede od parkoviště penzionu Na Bělisku do kopce a dále k Drašarově Lípě v Pusté Rybné. Tato „červená stezka“ má celkem pět zastavení (A až E). Při rozhodnutí, zda vaše malé děti trasu zvládnou, nezapomeňte připočítat vzdálenost na cestu zpět :-)) Druhá část se jmenuje Kukyho les a je dlouhá 0,5 km. Naučná stezka je inspirovaná dobrodružnou pohádkou Jana Svěráka Kuky se vrací. Má osm očíslovaných zastavení (1 až 8). Začíná travnatou cestičkou pod penzionem směrem k lípě se studánkou, dále pokračuje okolo multifunkčního hřiště a následně podél lesa k Hergotovu domu mezi smrky. Odtud (směrem na západ) vede stezka do malého lesíku k „Hergotmobilu“ a posléze se otáčí na louku směrem k parkovišti penzionu. Kruh je uzavřen. Zastavení 1 = „ Interaktivní mapa“ Zastavení č. 1 je totožné se zastavením A, které vyznačuje trasu celé stezky. Nachází se u parkoviště penzionu Na Bělisku a díky této mapě získáte nejen přehled o celé trase stezky, ale můžete si i zkusit svou zručnost. Jak? Naklápěním mapy rozpohybujte kuličku tak, aby „projela“ pouze červeným a modrým žlábkem. Zastavení 2 = „Vodní hrátky“ Studánka, pumpa, dřevěné korýtka, vodní mlýnky, bahniště, brouzdaliště. Co víc si přát? Snad jen, aby bylo dost vody a studna nevyschla…. Zastavení 3 = „Hrátky s vrbovými proutky“ Zde naleznete (kromě žlutého vrbového proutí) na panelu napsaný návod jak si uplést pomlázku. Zastavení 4 = „Skládka“ Úkolem Pytlíky Vidličky je odvážet odpadky z přírody na skládku. Na tomto stanovišti si hravou formou ověříte svoje znalosti o době rozkladu veškerého odpadu. Zároveň si můžete zahrát sami nebo ve dvojicích „Kuličkiádu“. Návod je přiložen na místě u kamene. Hodně štěstí! Zastavení 5 = „Co je k jídlu“ V kukátkách hádáte a hledáte, co se pod nimi ukrývá. Zastavení 6 = „Hergotův dům“ Kapitán von Hergot je strážce lesa a bydlí vysoko nad zemí ve svém domečku, který si můžete prohlédnout. V písku na zemi čekají překvapení plná zvířecích stop… Zastavení 7 = „Tref si svého záškodníka“ Pokud naleznete v lese ukrytý Hergotmobil (nápověda – od Hergotova domu se vydejte směrem na západ do sousedního lesíku), můžete uspořádat turnaj v trefování záškodníků. Nezapomeňte si posbírat šišky. Zastavení 8 = „Domácí zvířátka“ Toto zastavení je poslední a pokud máte u sebe mobil se čtečkou na QR kód, můžete si pustit zvuky zvířat. Jestliže se rozhlédnete kolem sebe, dost možná nedaleko uvidíte pasoucí se stádo krav. Pozor, nedráždit! Je mezi nimi i býk!!! U každého zastavení naleznete razítko, které si můžete po splnění úkolu otisknout do své mapky. Hodně štěstí!

> Otevírací doba

celoročně

> Kontakt

Kraj: Pardubický kraj
Město: Březiny
Ulice: Penzion na Bělisku, Březiny 18

> Komentáře