Příroda východního Polabí | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Příroda východního Polabí

Foto: VČM Pardubice

> Termín

1.7.2018 - 30.9.2018

> Hodnocení

5  (1x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Úžasná expozice, která k 30.9.2018 v Pardubicích končí. Nenechte si ujít tuto jedinečnou akci. "Příroda východního Polabí“ je umístěna ve dvou sálech na výstavní ploše 380 m2. Seznamuje prostřednictvím instalovaných dioramat, fotografií, zvuků a modelů s přírodními společenstvy typickými pro širší okolí Pardubic. Jedná se o moderně pojatou expozici, která vede návštěvníka k aktivnímu přístupu k předávaným informacím. Cedulky „Dotýkati se je zakázáno“ zde tedy v žádném případě nejsou! V pozadí jednotlivých dioramat jsou umístěny barevné velkoformátové fotografie (až 5x7 m), které opticky zvyšují jejich prostorovou hloubku. Vitríny jsou doplněny volně přístupnými exponáty, které jakoby přerůstají vně vitrín. Zobrazovaný prostor tak není uzavřen pouze ve skleněném kvádru, ale návštěvníka doslova obklopuje v celé expozici. Je tak možno se projít borem, doubravou, smrčinou či lužním lesem, zavítat na hráz rybníka, do rákosí, na rozkvetlou louku, pole nebo na dvorek venkovského stavení. Výška Kunětické hory nutí vzhlédnout k nebi, kde právě přilétá na své hnízdo výr. V břehu říčního ramene si vyhrabaly noru ondatry. Na starém dubovém kmeni spolu zápasí samci brouků roháčů a prýštící mízu lízají sršni. Pod hladinou Labe i v produkčním rybníku plave více než deset druhů ryb včetně kapitální štiky. Na pískovém přesypu právě přistála sarančata, hrabalky a svižníci. Ledňáček u Labe se chystá ulovit rybku. Jezevci v doubravě právě zalézají do nory a krtci na louce do své krtiny. Rodinka kun skotačí, lišky vykukují z nory a kolonie racků chrání svá hnízda před ostatními ptáky. Návštěvník je nucen k aktivnímu vnímání hned několika způsoby. U vystavených exponátů nejsou popisky, chce-li se tedy dozvědět jméno přírodniny, musí si je vyhledat v tištěném průvodci expozicí. Chce-li uslyšet hlas příslušného živočicha, musí zmáčknout tlačítko. Kontaktních exponátů je v expozici hned několik – vycpaný kanec, pískoviště písků, nora s ukrytou liškou. Hmat je možno také zapojit při srovnání kůry stromů, které v sálech „rostou“ mimo vitríny od země až do stropu.

> Otevírací doba

10:00 - 18:00 kromě pondělí

> Kontakt

Kraj: Pardubický kraj
Město: Pardubice
Ulice: Zámek čp. 2 (VČM)
Telefon: 466 799 240
E-mail: [email protected]

> Komentáře