Lovecko-lesnické muzeum Úsov dětem | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Lovecko-lesnické muzeum Úsov dětem

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

2.5  (2x)

> Pro děti ve věku:

3-6, 6-9, 9-14

> Popis

Hádanky pánů z Vlašimi Stálá expozice Lovecko-lesnického muzea na zámku Úsov je doplněna o další menší expozice umístěné v objektech na nádvoří zámku. Kromě expozice lesnického školství jsou zde dvě expozice věnované především dětem. Ve sklepení nejstarší části hradu, pojmenované podle pánů z Vlašimi, kteří měli Úsov v držení v 15. století, je vybudován Strašidelný labyrint s řadou nadpřirozených bytostí. Vodník, upír, čert nebo čarodějnice vyděsí i otrlého návštěvníka a procházka tímto temným prostorem je určitě nezapomenutelným zážitkem. V prvním patře tzv. staré školy je vedle expozice lesnického školství dlouhodobá interaktivní výstava s názvem Hádanky Pánů z Vlašimi. Tato expozice je řešena jako komplex hádanek, úkolů a skládaček, které pobaví děti i dospělé. Pohádky na zámku Úsov Stálá expozice Lovecko-lesnického muzea na zámku v Úsově byla v sezóně 2014 doplněna o velkou pohádkovou výstavu. V nejvyšším patře zámku se usídlil nejen trojhlavý drak, ale i další pohádkové bytosti. V podobě instalovaných scén je zde prezentováno 10 klasických českých pohádek, a to O princezně a drakovi, Sedmero krkavců, Šípková Růženka, Čertův švagr, Červená Karkulka, Jak zvířátka stavěla domeček, Ošklivé káčátko, O Budulínkovi, Smolíček Pacholíček a Perníková chaloupka. Malí i velcí návštěvníci se tak seznámí nejen s dnes už mnohdy zapomenutými pohádkami, ale také se zajímavými muzejními exponáty.

> Otevírací doba

dle otevírací doby

> Kontakt

Kraj: Olomoucký kraj
Město: Úsov
Ulice: Lovecko-lesnické muzeum, Zámecká 1 789 73 Úsov

> Komentáře