Za rytířem Toulovcem | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Za rytířem Toulovcem

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Napříč celým územím mikroregionu Toulovcovy Maštale je vedeno cca 150 km cyklotras, určených především pro horská a treková kola. Cyklotrasy využívají unikátní systém značení umožňující orientaci i přes hustou síť okruhů na relativně malém území. Většina turistických cílů mikroregionu leží buď přímo na konkrétní cyklotrase, nebo v její blízkosti. Cyklotrasy jsou tak ideálním způsobem, jak tato místa navštívit. Možností je mnoho, naším tipem je tato trasa: Celý okruh je značený a vede po silnicích II. a III. třídy a lesních asfaltových cestách. Pouze průjezd Nedošínským hájem je veden po nezpevněné lesní cestě. Trasa vás zavede na tato atraktivní místa: Litomyšl (zámek na seznamu UNESCO, historické centrum, Portmoneum), Nedošínský háj, Růžový palouček, Nové Hrady (rokokový zámek, První české muzeum cyklistiky), Muzeum dýmek v Proseči, Muzeum vesnice v Dolním Újezdě. Trasa prochází přírodní rezervací Toulovcovy maštale tvořenou ojedinělou soustavou pískovcových útvarů a roklí. Celá oblast je vybavena vlastním systémem cykloturistického značení. Síť cyklotras je vhodná zejména pro horská kola. Zajímavé vyhlídky do okolní krajiny nabízí úsek Morašice - Příluka, v blízkosti trasy se nachází rozhledna Terezka (jižně od Proseče) a Toulovcova rozhledna (před obcí Budislav doleva po 4021). Odpočinout si můžete v Nedošínském háji, na odpočívadle Újezdec, v zámeckém parku Nové Hrady, v Dolním Újezdě nebo Budislavi. Trasa je dlouhá 45,5 km, středně náročná, vhodná pro trekingová a silniční kola. Cílová skupina: dětské kolektivy, milovníci přírody, mladí a aktivní, rodiny s dětmi, senioři, střední generace bez dětí Ideální období jaro, léto, podzim Vhodný den pro začátek: kterýkoliv den Základní cíle: 4021 Litomyšl - Morašice - Růžový palouček - Příluka - Nové Hrady (18 km), 4180 Nové Hrady - Bor u Skutče - Proseč (7 km), 4024 Proseč - Budislav - Poříčí u Litomyšle (7 km), nezn. Poříčí u Litomyšle - Horní Újezd (3,5 km), 4019 Horní Újezd - Osík - Litomyšl (10 km)

> Otevírací doba

není omezeno

> Kontakt

Kraj: Pardubický kraj
Město: Proseč
Ulice: Sdružení obcí Toulovcovy Maštale
Telefon: 604 343 536
E-mail: [email protected]

> Komentáře