STEZKA LOVCŮ MAMUTŮ V BORŠICÍCH | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

STEZKA LOVCŮ MAMUTŮ V BORŠICÍCH

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

3-6, 6-9, 9-14

> Popis

Naučná stezka „Po stopách lovců mamutů“ o délce asi 1 km, která se nachází v autentickém místě nálezů paleolitického osídlení, vás postupně seznámí s informacemi a poznatky o životě lovců mamutů, o jejich způsobu obživy a o osídlení zdejší krajiny. Seznámíte se také s druhy obydlí, výrobou jednoduchých nástrojů a první keramiky, dopravními prostředky, gastronomií, dále pak s vírou či počínajícím uměním. Na trase naučné stezky kromě obvyklých zastavení, vybavených informačními tabulemi, naleznete také dřevěné sochy zvířat a lovců mamutů v životní velikosti, stopy zvířat, posvátný šamanský sloup nebo krytá posezení. Stezka je určena pěším turistům, rodinám s dětmi i seniorům, prostě všem obyvatelům i návštěvníkům obce Boršice a zcela jistě se stane i výborným poznávacím a vzdělávacím prvkem pro školní výlety. Zajímavostí stezky jsou tzv. vymítači mýtů a pověr. Jsou to grafické vsuvky v textu panelů, které boří zažité mýty a nepravdy z učebnic dějepisu a školních lavic (Na rozdíl od některých vyobrazení či školní četby se nám sami lovci mamutů 100 let představují na vlastních soškách jako upravení, učesaní či ostříhaní lidé, kteří se rádi pečlivě zdobí. To sledujeme už půlstoletí i v některých hrobech. Postava i obličeje jsou nám blízké a nenajdeme v nich mnoho neobvyklostí. To proto, že vznik člověka našeho druhu spadá do desetkrát staršího období a doba lovců mamutů je z tohoto pohledu vlastně téměř současná).

> Otevírací doba

celoročně

> Kontakt

Kraj: Zlínský kraj
Město: Boršice u Uherského Hradiště
Ulice: Boršice, začátek v ul. Dlouhá

> Komentáře